r
Nosalty Logó

Ruccola saláta szárított paradicsommal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Ruccola saláta szárított paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    2577 micro
Összesen 109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    10307 micro
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12473 micro
  • Lut-zea
    2801 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A salátát megtisztítjuk, ha szükséges és egy salátás tálba tesszük.
  2. A paradicsomot 0,5-1 cm-es csíkokra szeljük, és a salátához keverjük.
  3. Tálaláskor ízlés szerint (szerintem bőven...) meghintjük parmezán forgáccsal, és néhány csepp olívaolajjal.
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 26490
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 11.

Ajánló

Sajnos tapasztalatom szerint a rukkola esetén jellemzően szükséges a mosás, ellentétben a többi "zacskós", konyhakész salátával. Lehet hozzá tenni pirított fenyőmagot, durvára tört diót. Illik hozzá a balzsamecet (forralva besűrített változata is), tökmagolaj, szőlőmagolaj.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ezt a salátát Görögországban ettük, annyi különbséggel, hogy kószi salátával készítették, melynek az íze leginkább a ruccola ízéhez hasonlított, csak jóval nagyobb levelei voltak. Hazai alapanyagokból összeállítottam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...