Ruccola saláta szárított paradicsommal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
109
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g rukkola63 kcal
-
100g szárított paradicsom258 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
67.9g rukkola17 kcal
-
27.2g szárított paradicsom70 kcal
-
2.7g parmezán sajt11 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
Összesen
117
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1023 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11476 micro
-
Lut-zea 2577 micro
Összesen
109
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1821 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 246.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 319 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4091 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45902 micro
-
Lut-zea 10307 micro
Összesen
431
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 12473 micro
-
Lut-zea 2801 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg rukkola
Elkészítés
- A salátát megtisztítjuk, ha szükséges és egy salátás tálba tesszük.
- A paradicsomot 0,5-1 cm-es csíkokra szeljük, és a salátához keverjük.
- Tálaláskor ízlés szerint (szerintem bőven...) meghintjük parmezán forgáccsal, és néhány csepp olívaolajjal.
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 26539
- Feltöltés dátuma: 2011. január 11.
Ajánló
Sajnos tapasztalatom szerint a rukkola esetén jellemzően szükséges a mosás, ellentétben a többi "zacskós", konyhakész salátával. Lehet hozzá tenni pirított fenyőmagot, durvára tört diót. Illik hozzá a balzsamecet (forralva besűrített változata is), tökmagolaj, szőlőmagolaj.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Ezt a salátát Görögországban ettük, annyi különbséggel, hogy kószi salátával készítették, melynek az íze leginkább a ruccola ízéhez hasonlított, csak jóval nagyobb levelei voltak. Hazai alapanyagokból összeállítottam a receptet.