r
Nosalty Logó

Rozsos tönkölybúzapelyhes kenyér

Évi néni
Rozsos tönkölybúzapelyhes kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

252
Kalória
9.8g
Fehérje
49.8g
Szénhidrát
3g
Zsír
44.4g
Víz
833.3mg
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 252 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9877.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    959 mg
  • Foszfor
    3089 mg
  • Nátrium
    5121 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    597.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

Víz

  • Összesen
    532.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    589 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1383 micro
Összesen 3023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk habosra (ha letakarjuk, meggyorsul a folyamat).
  2. A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, ketté vesszük. Kézzel kihúzogatjuk, tenyérrel szétnyomkodjuk négyszög alakúra, majd feltekerjük, kenyérsütőformába helyezzük. Két kenyér lesz belőle.
  4. A formába tett tésztát megkenjük egy kanál íróval, és megszórjuk a tetejét is búzapehellyel. Letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük.
  5. 180 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és a megkelt tésztát betesszük, 35 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x15 x 2

Kinyitottam a szekrényt, és ott mosolygott egy üvegbe zárva a tönkölybúzapehely. Naná, hogy elővettem. Félredobtam nagy kedvencemet, a tang zhongot, és most ezt használtam az imádott írómmal.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...