adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
10g törökmogyoró63 kcal
-
3g kókuszliszt6 kcal
-
10g szezámmag57 kcal
-
3g útifű maghéj9 kcal
-
15g olívaolaj133 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
485
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
20g törökmogyoró126 kcal
-
5g kókuszliszt13 kcal
-
20g szezámmag115 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
-
30g olívaolaj265 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
971
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
32g tojás40 kcal
-
14.6g mandula86 kcal
-
5.8g törökmogyoró37 kcal
-
1.5g kókuszliszt4 kcal
-
5.8g szezámmag33 kcal
-
1.5g útifű maghéj6 kcal
-
8.7g olívaolaj77 kcal
-
29.1g víz0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
283
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 755 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
485
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 88 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2836.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 1510 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 178 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
971
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagyobb keverőtálban feltörjük a tojásokat, és villával habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a többi alapanyagot, először a szárazat, majd a folyadékokat is, és alaposan elkeverjük. 10-15 percig állni hagyjuk, míg az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet, ekkor a tészta már nem ragad.
- A sütőt alsó-felső állásban előmelegítjük 160 °C-ra. Sütőpapírt fektetünk a tepsire.
- A tésztát kissé átgyúrjuk, és nedves kézzel két hosszúkás bucit formálunk, ráfektetjük a sütőpapírra. Éles kézzel ferdén bevágjuk a tésztát, és betoljuk a sütő középső rácsára. Kb. 20 percig sütjük, akkor felvesszük a hőt 180 °C-ra, és még 10 percig sütjük. Így a kérge kissé ropogós lesz.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor hosszában felvágjuk, és szendvicsként megtöltjük. A tésztát tetszőlegesen lehet sokszorozni, így egyszerre több bucit süthetünk. Remekül fagyasztható, ebben az esetben érdemes már felvágva lefagyasztani, így csak tölteni kell, mire felolvad, már ehetjük is!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3035
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.
Ajánló
Ez a buci fantasztikusan visszaadja a régi rozsos kenyérke ízét, süthetünk belőle egész kenyeret is (ekkor duplázzuk a mennyiséget), de paleo pizzatésztának is kiváló (egy 28 cm-es pizza lesz belőle). A tojásmentes diétán kívül minden étrendbe beilleszthető!
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel nem fogyasztok gluténtartalmú liszteket, sőt gabonát sem, ezért időnként újabb keverékekkel kísérletezem, hogyan is lehetne egy igazán ízletes kenyeret sütni. Az egy kézben megfogható kis bucikat pedig nagyon szeretjük, remekül lehet őket szendvicsként is megtölteni. Ez a rozsos buci a legújabb alkotásom, nagy sikert aratott, tényleg olyan, mintha valódi rozsos bucit harapdálnánk! Titka talán a mogyoróliszt és a szezámmag. Érdemes a gluténérzékenyeknek is kipróbálni!