r
Nosalty Logó

Rozsos kenyér 3. - szezám- és lenmagos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Feri
Rozsos kenyér 3. - szezám- és lenmagos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    3900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 1719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt és az 1 ek cukrot.
  2. Egy dagasztótálban a lisztben elkeverjük a sót, mélyedést készítünk a közepébe, majd beleöntjük a vízben feloldott élesztőt, magokat és az olajat. Leszórjuk a folyadék tetejét liszttel, és konyharuhával lefedve 20 percet meleg helyen érleljük a kovászt.
  3. Ha habos lett a teteje, megkelt, akkor rugalmas állagú, nem ragadó tésztát gyúrunk a hozzávalókból, pótolva liszttel vagy vízzel, ha szükséges.
  4. 20 perc kelesztés után átgyúrjuk, majd még kb. 40 percet hagyjuk, míg duplájára nem kel a tészta.
  5. Ha megkelt, átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk. Én most bevágtam körbe, de előtte lisztbe mártottam a gombócot.
  6. Hagyjuk még 20 percet kelni, hogy duplájára nőhessen megint, de most már a sütőlemezen.
  7. 220 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, de 10 perc elteltével vegyük vissza 200 fokra a hőmérsékletet.
  8. Ha kész van, hagyjuk egy rácson kihűlni.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6422
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 11.

Ajánló

Fontos, hogy kb. 40 fokos meleg helyen legyen kelesztve, én radiátorra szoktam tenni. Ha nagyon pirulna a kenyér teteje, akkor tegyünk rá egy alumíniumfóliát.

Receptkategóriák

Nagyon szeretek itthoni kenyeret enni, és sokat kísérletezek vele...:) Leszero=lenes szezámos rozsos  :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek