Rozsos kenyér 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
370
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g rozsliszt873 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
2956
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 773.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
370
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6190 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 4303 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 507.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
2956
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 353 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg rozsliszt
-
3 dkg élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek só
-
3 ek napraforgó olaj
-
4 dl víz
Elkészítés
- Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük az olajat.
- A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, és az élesztős vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, majd tálba tesszük, és duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, deszkára borítjuk, gyengéden átgyúrjuk, megformázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Tetejét rozsliszttel meghintjük, bevagdossuk, és még kb. 40 percig hagyjuk kelni.
- Előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 14 alkalommal
- Receptkönyvben: 304
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 43158
- Feltöltés dátuma: 2011. február 15.
Ajánló
A kenyeret nem dagasztom, hanem inkább gyúrom, hogy sütéskor ne terüljön szét a lágysága miatt, másrészt pedig a kenyérnek kell megfelelő tömörségének lenni, hacsak nem kalács állagút akarunk sütni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az olívás kenyeremnél már említettem, hogy nagyon szeretek kenyeret sütni. Végignézni, ahogy lisztből, vízből, sóból megszületik maga az élet, a "mindennapi kenyerünk".