r
Nosalty Logó

Rozslisztes mézeskalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rozslisztes mézeskalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 7506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    196.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15486.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    3456 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    6288 mg
  • Nátrium
    4798 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1341.3 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2025 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1902 micro
Összesen 7506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket, fűszerkeveréket, szódabikarbónát, és a sütőport jól össze kell keverni.
  2. A cukrot, mézet, vajat összeolvasztjuk kislángon, majd lehűtjük, és a tojásokkal meg a liszttel együtt tésztát gyúrunk belőle.
  3. Néhány órára hűtőbe tesszük (hideg kamrába), vagy max 1 órára fagyasztóba. Az sem gond, ha akár egy napot áll a hűtőben, állítólag csak puhább lesz tőle a kész süti (a fagyasztóban ne álljon egy napot).
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk (jó vékonyra!!), a kívánt formára kiszaggatjuk, tojással megkenjük, és már mehet is a sütőbe. (Én hőlégkeveréses sütőben sütöttem, de régi alul-felül sütéssel is tökéletes lesz.)
  5. A kisült sütiket tetszés szerint dekorálhatjuk.
  6. Cukormáz: 1 tojás fehérjét, kb 20 dkg porcukrot,és egy egy nagyon kevés ecetet összekeverjük robotgéppel. Nyomózsákba tesszük és ízlés szerint dekoráljuk a sütiket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8963
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekig kerestem egy jó mézeskalács receptet. Volt olyan, ami finom volt, de nem szép, volt ami szép volt, de ehetetlen. Ez volt az első bevált mézesem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...