Rozskenyér zabtörettel és búzadarával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
ZilkaZil
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
335
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1339
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
335
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1855.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 1233 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 233.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1339
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverjüka lisztet a búzadarával, és a mozsárban durvára tört zabbal. Belekeverjüka finomra tört fűszereket, majd a kovásszalegy viszonylag ragadós, de kemény tésztává dagasztjuk.
- Hűtőbe tesszük kb. 12 órára (legjobb, ha este készítjük, így másnap reggel lehet sütni).
- Kivesszüka hűtőből, átgyúrjuk, majd pihenni hagyjukmég kb. 2 órát.
- Lisztes deszkán óvatosan átgyúrjuk, és két kisebb cipót formázunkbelőle.
- Vízzel megpermetezzük, liszttel megszórjuk, és forró sütőben 20 percig sütjüknagy lángon.
- Ezután még további 30-40 percig közepes lángon sütjük.
- Konyharuha alatt kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5769
- Feltöltés dátuma: 2013. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
ZilkaZil
127 recept
A rozskenyerekkel nagyon jól viselkedik a gyors kefires kovász, de hagyományos vadkovásszal vagy langyos kefirben felfuttatott élesztővel is szuper kenyér lesz. Másnap a legfinomabb, amikor már megpuhul szépen a héja, és összeérnek benne a fűszerek és a finom gabonafélék.