Rózsafánk muffinformában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A tetejére
Összesen
916
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 817.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
916
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 176.3 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3270.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 1761 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.9 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
3671
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, és beletesszük az élesztőt és a cukrot.
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a fahéjjal, a tojással, sóval együtt az egészet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel.
- Kb. 1 órát kelesztjük, majd vékonyra kinyújtjuk, és egy pohár vagy nagyobb, kb. 6 cm-es pogácsaszaggató segítségével köröket készítünk. Ezek lesznek a szirmok.
- Az elkészült szirmokat kenjük meg olvasztott vajjal.
- Az első kört, vagyis a szirmot összecsavarjuk, majd egymás után eltolással ráhajtogatjuk a szirmokat úgy, hogy egy rózsára hasonlítson. Egy rózsához kb. 10 szirom kell.
- Az elkészült rózsákat muffinformába tesszük, és a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és cukorral megszórjuk.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11642
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A kishúgomnak a napokban volt a 15. szülinapja :). Neki a joghurtos fagyitortát készítettem el csokiöntettel. Az anyukámat (a kismamát) pedig ezzel a szépséges "rózsacsokorral" leptem meg, aminek természetesen nagyon örült :).