Rózsafánk - Haraszt 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 45% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
1g porcukor2 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
0g só0 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A tálaláshoz
-
139 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
1536
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 45% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
4g fahéj10 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tálaláshoz
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
6144
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 45% Zsír
A tésztához
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.3g fahéj1 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
5.2g tojássárgája17 kcal
-
0g só0 kcal
-
36.8g napraforgó olaj325 kcal
A tálaláshoz
-
17.3g sárgabaracklekvár48 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
Összesen
533
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 128.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
1536
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 513.1 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 222 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 161 g
-
Koleszterin 847 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1405.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 356.8 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 240.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 740 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
6144
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
533
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
150 ml tejföl
-
2 g porcukor
-
50 g vaj
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
A tálaláshoz
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
- A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
- A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevágjuk, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
- Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
- A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10423
- Feltöltés dátuma: 2011. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az idei farsangi idő nagyon hosszú volt, ezért szinte minden vasárnap más fánk készült a konyhában. A mai vasárnap a rózsafánkra esett a választás.