Rozmaringos töltött - párolt sertéskaraj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
240g sertés rövidkaraj398 kcal
-
40g gépsonka55 kcal
-
200g kifliburgonya116 kcal
-
22g rozmaring29 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
80g barnarizs294 kcal
-
28 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
3g rozmaring4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
Összesen
941
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
1200g sertés rövidkaraj1992 kcal
-
200g gépsonka276 kcal
-
1000g kifliburgonya578 kcal
-
112g rozmaring147 kcal
-
0 kcal
A körethez
-
400g barnarizs1468 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
14g rozmaring18 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
Összesen
4704
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
60 kcal
-
6g gépsonka8 kcal
-
30g kifliburgonya17 kcal
-
3.4g rozmaring4 kcal
-
1.5g görög fűszerkeverék0 kcal
A körethez
-
12g barnarizs44 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
0.4g rozmaring1 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
3g zöldpaprika0 kcal
Összesen
140
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1921.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 370.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 617 micro
Összesen
941
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 347.7 g
Zsír
-
Összesen 145.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 768 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9608.9 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 390 mg
-
Kálcium 711 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 1090 mg
-
Foszfor 4438 mg
-
Nátrium 2899 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 1854.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 463 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 323 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 803 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 887 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 3003 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3087 micro
Összesen
4704
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 77 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
50 g görög fűszerkeverék
A körethez
-
40 dkg barnarizs
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
-
2 szál rozmaring
-
2 szál petrezselyem
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
Elkészítés
A húshoz
- A kifliburgonyákat enyhén sós vízben feltesszük főni, kb. 15 perc fedő alatt, míg készre fő, majd a vízben hűtjük ki, és megpucoljuk.
- A hússzeleteket kissé kiverjük, mindkét oldalát a görög fűszerrel megszórjuk, mindegyik tetejére teszünk egy szelet gépsonkát, erre pár levélke friss rozmaringot, erre a kifliburgonyákat a közepére, és félbe hajtva, a kifaragott rozmaringággal összefogjuk, megtűzzük (hogy a tölteléke ne jöhessen ki a párolása alatt).
- A sütőzacskóba tesszük, egymás mellé, a zacskót lezárjuk, tepsibe téve a tetején néhány lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kijöhessen. A sütőben kb. 170 fokon 50-60 percig pároljuk.
- A rizst megmossuk, egy jénaiba olajat teszünk, rá a mosott rizst, a vöröshagymát, a finomra vágott petrezselymet, a sót (ételízesítőt), kétszeres mennyiségű vizet, és rátesszük jénai tetejét.
- Sütőben kb. 45 perc alatt összepároljuk, és még benn hagyjuk 10 percig, majd kivesszük és tálalhatjuk.
- Tálaláskor paradicsommal, zöldpaprikával, petrezselyemzölddel, reszelt sajttal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 115 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2856
- Feltöltés dátuma: 2011. október 21.
Ajánló
Finom bor :-)) Feltétlenül adjunk mellé házi készítésű őszibarack, vagy sárgabarack befőttet:-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Régen ettünk már sertéskarajt. Szerettem volna, ha finom, de nem olajtól csöpögős ételt készítek, és még ráadásul laktató is:-) Így született meg ez az ötlet, aminek a család örült, és külön öröm volt számomra, hogy a rizs nemcsak szép látványt nyújtott, hanem finom is volt, így máskor is vehetek barna rizst:-)) Ennyi a történetem:-))