Rozmaringos tepsis sültkrumpli
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 160.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 258.2 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 969.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 641.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 82 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 73.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, s 2-4 cm-es szabálytalan kockákra vágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Egy tepsibe beleöntjük az olívaolajat, majd a napraforgóolajat.
- A rozmaringot felaprítjuk teljesen.
- Beleszórjuk a burgonyát a tepsibe.
- Rászórunk egy fél marék sót, a rozmaringot, s meglocsoljuk citromlével, majd átforgatjuk.
- Betoljuk a sütőbe, majd 40-50 perc elteltével kivesszük, s melegen tálaljuk.
- Vigyázat, mikor először készítünk ilyet, érdemes a krumplit töbször ellenőrizni 40 perc után, hogy jó-e, mert a citromlétől egy kissé ropogósabb a külseje, s ha nem vigyázunk, még túl keménnyé válik. egy fokkal világosabbra süssük inkább, mint gondolnánk, a hagyományos módon sütöttől.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 552
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 57159
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 10.
Ajánló
Sültek mellé, kerti sütésekhez is alkalmas, mert nagy mennyiséget lehet elkészíteni tepsiben. Vigyázat (!), mikor először készítünk ilyet, érdemes a krumplit többször ellenőrizni 40 perc után, hogy jó-e, mert a citromlétől egy kissé ropogósabb a külseje, s ha nem vigyázunk, még túl keménnyé válik. Egy fokkal világosabbra süssük inkább, mint gondolnánk, a hagyományos módon sütöttől.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Jócskán bennejárunk már a nyárban, mire újabb recepttel tudunk jelentkezni, de hát küldetésünk volt...Kicsit sűrűbb lett a programunk, mint valaha is szerettük volna, de sebaj, azzal főzünk, ami van! :) Néha belenéztünk azért kedves "szakácstársak" receptjeibe, s örültünk, hogy bővül a lelkes csapat. Nagyon megható volt olvasni Harmathy Ildikó sorait, hogy hiányol minket, így már egy nagy dolgot megtettünk, mert mint Szilágyi Domokos írja, "A legtöbb, amit ember elérhet, hogy hiányzik valakinek" :) Köszönjük! De nekünk is folyamatosan tervben van, hogy ellátogatunk a híres piacára, s amint a "küldetésünk" szünetel, meg is tesszük, s akkor négyszemközt beszélgethetünk! :) Ezt a sült krumplit először görögországban ettük, s nagyon megfogott a friss fűszer illata, s a citrom miatti kellemes, üde savanykássága a sültkrumplinak, remek kiegészítője volt a sülteknek, amit mellé tálaltak. Azóta megtaláltuk Jamie Oliver receptjei között is, ő újburgonyával készítette, úgy is finom volt, de nekünk ízlik a sima krumplival is. Hallottam már ezt a tepsis krumplit rozmaring helyett oregánóval, vagy kaporral is. Érdemes próbálkozni!