Rozmaringos-szilvás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
25g cukor97 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A tetejére
Összesen
463
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
200g cukor774 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A tetejére
Összesen
3713
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 92.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
463
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 66.8 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3429.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 714 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1528 mg
-
Nátrium 844 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.8 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 740.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1518 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 781 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1309 micro
-
β-crypt 219 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1683 micro
Összesen
3713
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
234
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálban kikeverjük a vajat a cukorral. Hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát egy jól kivajazott kb. 32 x 25 x 5 cm-es tepsibe simítjuk.
- Az alaposan megmosott, leszárított szilvákat kettévágjuk, magjukat kivesszük. Egy tálban összeforgatjuk a szilvát a cukorral és a rozmaringgal,majd szorosan egymás mellé rendezve rárakosgatjuk a tészta tetejére.
- 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsül.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 39694
- Feltöltés dátuma: 2008. július 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
A fahéjas-szilvás süti merészebb verziója, vállalkozó kedvűek részére.