Rozmaringos sertés szűzpecsenye
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
155
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
619
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
122
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 95.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1839.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 381.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
619
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst mossuk meg, és tisztítsuk meg a hártyáitól, meg a felesleges zsiradéktól. 1 tk olajat masszírozzunk bele, a többit egy (lehetőleg vas) serpenyőben hevítsük fel, közepestől kicsit nagyobb lángon. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a rozmaringgal, és néhány perc alatt süssünk rá piros kérget.
- Forró sütőbe rakva készre sütjük, ha a serpenyő mehet a sütőbe akkor azon, ha nem, akkor rakjuk át egy sütőlemezre. Amikor kész, alufóliasátor alatt pihentetjük 8 percig.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 67132
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.
Ajánló
Ha megszúrjuk villával és a leve nem rózsaszín, akkor van megsülve. Nem szeretem a húsokat szúrkálni, de a szakács aki bemutatta a receptet, ezt a tanácsot adta. Amióta beszereztem egy vasserpenyőt, azóta abban sütöm elő a húsokat, óriási a különbség. A vastag fal jól tartja a hőmérsékletet, a hús tényleg sül benne és nem fő. Aki teheti, szerezzen be egyet, nem fogja megbánni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Szeretem a szűzpecsenyét használni, ahol csak tudom, mert hamar készen van. Legyen az leves, sült vagy aprópecsenye. Szerencsére gyakran akciós, olyankor feltöltöm a fagyasztót.