Rozmaringos-sajtos rudak
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
588
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
2351
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1404.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 887 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 377 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
588
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 166.7 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5616.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1085 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 3546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 120.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 1476 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
2351
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
441
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Robotgép keverőtáljába tesszük az összes hozzávalót, a tej kivételével.
- Néhány, megszakított keveréssel morzsás állagúra dolgoztatjuk.
- Hozzáadjuk a tejet, és addig járatjuk a masinánkat, míg összeáll tésztabucivá.
- Lisztezett felületen 3-4 mm-esre, téglalap alakúra nyújtjuk.
- Sütőpapírral bélelünk egy tepsit, és belerakosgatjuk a fél centiméter keskenyre felcsíkozott tésztát.
- Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15337
- Feltöltés dátuma: 2010. március 12.
Ajánló
Megjegyzés: A sajthoz szándékosan nem írtam, hogy milyen kerüljön bele. Ez tetszés/ lelkiállapot szerint változtatható: több fajta sajttal is készíthetjük, ahogy tettem én is (pl. 10 dkg valami egyszerűbb, reszelni való fajta + 5 dkg parmezán, hogy karaktert adjon a rudaknak). Egyre ügyeljünk ilyenkor: a tésztához adott só mennyiségét a felhasznált sajtok figyelembevételével igazítsuk.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Kitűnő borkorcsolya, hisz muszáj inni rá:-).