Rozmaringos narancslikőr
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
marcipann
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
290
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2902
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 153.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 123 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
290
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1537.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 534 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 109 micro
-
β-karotin 700 micro
-
β-crypt 1234 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1328 micro
Összesen
2902
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 5 narancsot alapos sikálás, és 1 napos tiszta vízben való áztatás után vékonyan meghámozunk úgy, hogy a fehér rész ne maradjon a héján. A fehér részt a narancs húsáról is eltávolítjuk, majd a gerezdeket felkockázzuk.
- A narancs héjat és a feldarabolt gyümölcshúst egy jól záródó befőttes üvegbe tesszük, és leöntjük 7 dl vodkával.
- 2 nap után a narancs héját kiszedjük belőle, és visszazárjuk az üveget két hétre, de naponta megrázogatjuk.
- Két hét után a gyömbért meghámozzuk, és feldaraboljuk, majd beletesszük a vodkába a narancshúshoz.
- Újabb egy hét múlva leszűrjük, és a 20 dkg cukorból és 1,5 dl vízből főzött szirupot, valamint egy narancs kifacsart és leszűrt levét hozzáöntjük.
- Legalább három hétig még érnie kell, az utolsó héten egy kis ág megmosott, friss rozmaringot is beledobunk.
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3719
- Feltöltés dátuma: 2012. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
marcipann
8 recept
Néhány éve újságban olvastam hasonló receptet, amit akkor elkészítettem, de ízetlennek találtam, így újragondoltam karácsony előtt. Ajándékba is adtam, mindenkinek nagyon ízlett. Most érik egy újabb adag. Hogy semmi ne vesszen kárba, a leszűrt narancs héjából cukrozott narancshéjat készítettem, ez került a narancsos-diós bejglibe, a gyümölcshúst pedig némi cukorral összefőztem narancslekvárnak.