r
Nosalty Logó

Rozmaringos göngyölt karaj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Edit
Rozmaringos göngyölt karaj
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

797
Kalória
54g
Fehérje
13.9g
Szénhidrátok
55.5g
Zsír
359.5g
Víz
205g
Koleszterin
5.1g
Rost
4.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 6368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    359.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    625 micro
  • β-karotin
    1494 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 797 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    432.3 g

Zsír

  • Összesen
    444.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21042 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    643 mg
  • Kálcium
    2212 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    5202 mg
  • Nátrium
    12183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2875.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1907 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    523 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    121 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    1278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    5002 micro
  • β-karotin
    11955 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3363 micro
Összesen 6368 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    111 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A karajt a csont mentén bevágjuk, de nem végig! Kb. 1cm vastag hús maradjon és akkor elfordítjuk a kést, és vízszintesen vágjuk tovább a karajt folyamatosan kifelé tekerve. Na, most kell az a bizonyos 1 db hentes! Ha jó hentesünk van, ezt megteszi helyettünk :-).
  2. Mindenhol jól besózzuk.
  3. A mustárt, 5 gerezd reszelt fokhagymával, a rozmaringgal, pici sóval, borssal jól elkeverjük és bekenjük vele a húst, és feltekerjük az eredeti állapotára.
  4. 1 éjszakát a hűtőben érleljük.
  5. Másnap kitekerjük, sorba rakjuk rá a bacon szalonnákat, majd a sajtszeleteket és visszatekerjük jó szorosan.
  6. Összekötözzük és a széleit bevarrjuk vagy hústűvel megtűzzük.
  7. Egy magas falú tepsibe rakjuk, felöntjük a fehérborral, mellé tesszük a zsírt és a megmaradt fokhagyma gerezdeket.
  8. Alufóliával letakarjuk, és sütőbe tesszük.
  9. 1,5 óráig 180 fokon sütjük, majd levesszük róla a fóliát és még 45 percig sütjük amíg szép piros nem lesz.
  10. Néha meglocsoljuk a zsírjával.
  11. Amíg sül elkészíthetjük a köretet.
  12. A hagymát apró kockákra vágjuk a zöldségeket karikára vágjuk és kevés zsíron picit pároljuk, majd a kimosott savanyú káposztát is mellé tesszük és puhára pároljuk együtt az egészet (kb 30 perc).
  13. Ízlés szerint lehet borsozni, sózni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Vidék Íze újságban találtam ezt a receptet pár éve. Igaz, ott kemencében sütötték, de kemence hiányában maradtam a sütőmnél. Nem mindent az ott leírtak alapján készítettem. Nem volt friss rozmaringom, sem mozsaram, de azért feltaláltam magam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!