Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
843
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1685
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 486 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1811.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 664 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 244.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2974 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 527 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 2969 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
843
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.2 g
Zsír
-
Összesen 130.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3623.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 488.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5949 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1054 micro
-
Kolin: 625 mg
-
Retinol - A vitamin: 5938 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 70 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1685
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 634 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. A filéből 4 nyitott szeletet készítünk.
- A szeleteket óvatosan megklopfoljuk, picit sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal.
- A csirkemájakat megtisztítjuk, átöblítjük hideg vízben, leszárítjuk, majd egyenként szépen begöngyöljük a csirkemellszeletekbe.
- Minden kis csomagot 3 szelet baconnal tekerünk körbe, hogy szépen egyben maradjanak.
- A fokhagymagerezdekről leszedjük a külső burokleveleket, de az utolsót rajta hagyjuk, hogy sütés közben ne essenek szét.
- Egy mélyebb serpenyőben -aminek fedele is van- felmelegítjük a zsírt. A göngyölt húsokat a serpenyőbe tesszük, közé szórjuk a fokhagymagerezdeket. Aláöntjük a vizet (óvatosan, nehogy kicsapjon a forró zsír), majd lefedjük a serpenyőt és közepes lángon elkezdjük párolni a húst. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet, ne száradjon kis a hús.
- 15-20 perc után megfordítjuk a tekercseket -ekkor az alsó rész már szép színt kapott-, majd ismét lefedve tovább sütjük őket még ~15 percig (ez függ a hús vastagságától és a máj nagyságától is, ezért jobb, ha tűpróbával ellenőrizzük, nehogy nyers maradjon belül a máj), majd fedő nélkül szép pirosra pirítjuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4725
- Feltöltés dátuma: 2013. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Csirkemáj és csirkemell... mindkettőt nagyon szeretjük, ezért próbáltam olyan ebédet kerekíteni vasárnapra, amiben van ez is, az is. Először csak simán rántani akartam őket, de felfedeztem, hogy a hűtőben még lapul egy tartalék csomag bacon. Sokkal gyorsabban elkészült, mintha panírozni kellett volna, a mosogatni való is kevesebb lett; és hát valljuk be, ez azért igen nagy előny. :) További képek a blogomon. Fokhagymás röszti volt mellé a köret.