r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ági78
Rozmaringos csirkemájjal töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1811.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2969 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 843 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5949 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1054 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5938 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1685 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. A filéből 4 nyitott szeletet készítünk.
  2. A szeleteket óvatosan megklopfoljuk, picit sózzuk, borsozzuk, meghintjük rozmaringgal.
  3. A csirkemájakat megtisztítjuk, átöblítjük hideg vízben, leszárítjuk, majd egyenként szépen begöngyöljük a csirkemellszeletekbe.
  4. Minden kis csomagot 3 szelet baconnal tekerünk körbe, hogy szépen egyben maradjanak.
  5. A fokhagymagerezdekről leszedjük a külső burokleveleket, de az utolsót rajta hagyjuk, hogy sütés közben ne essenek szét.
  6. Egy mélyebb serpenyőben -aminek fedele is van- felmelegítjük a zsírt. A göngyölt húsokat a serpenyőbe tesszük, közé szórjuk a fokhagymagerezdeket. Aláöntjük a vizet (óvatosan, nehogy kicsapjon a forró zsír), majd lefedjük a serpenyőt és közepes lángon elkezdjük párolni a húst. Ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet, ne száradjon kis a hús.
  7. 15-20 perc után megfordítjuk a tekercseket -ekkor az alsó rész már szép színt kapott-, majd ismét lefedve tovább sütjük őket még ~15 percig (ez függ a hús vastagságától és a máj nagyságától is, ezért jobb, ha tűpróbával ellenőrizzük, nehogy nyers maradjon belül a máj), majd fedő nélkül szép pirosra pirítjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4711
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj és csirkemell... mindkettőt nagyon szeretjük, ezért próbáltam olyan ebédet kerekíteni vasárnapra, amiben van ez is, az is. Először csak simán rántani akartam őket, de felfedeztem, hogy a hűtőben még lapul egy tartalék csomag bacon. Sokkal gyorsabban elkészült, mintha panírozni kellett volna, a mosogatni való is kevesebb lett; és hát valljuk be, ez azért igen nagy előny. :) További képek a blogomon. Fokhagymás röszti volt mellé a köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...