Rozmaringos birsalmalekvár
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 269.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1788.1 g
-
Cukor 1499 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1617.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 0% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A birsalmát kefével alaposan megmossuk, megtisztítjuk.
- Egy nagy fazékba rakjuk az egész birsalmát, felöntjük vízzel, hogy ellepje, és megfőzzük.
- Amikor kihűl, kiszedjük egy tálcára és kicsumázzuk, majd turmixoljuk a lével, amiben megfőztük. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a fűszereket, és főzzük legalább 25-30 percig, de gyakran kevergetni kell, mert prüszköl.
- A rozmaring ágat kivesszük, tiszta üvegekbe adagoljuk, és száraz dunsztba rakjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3289
- Feltöltés dátuma: 2013. október 03.
Ajánló
Nem kell félni a birsalma eltevéstől. Az egész almát kefével átkefélni, lemosni és egy nagy fazékba belerakni, megfőzni. Főtten nagyon könnyű lefejteni a magházról. Aztán a lével, amiben megfőztük kiturmixolni, felforralni, hozzáadni a cukrot, a rozmaringot, citromot vagy fahéjat. Kb. 30 percig főzni, majd tiszta üvegekbe adagolni és száraz dunsztba tenni, aztán készen is van. Nyersen szeletelni nagyon nehéz. Ez a massza megfelel birsalmasajtnak is, tálcára fóliát teszünk, ráöntjük, elsimítjuk, és szellős helyen szárítjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Tegnap birsalmát szedtünk, és este neki is álltam megfőzni. Először birsalmasajtot akartam készíteni, de lekvár lett belőle. Van még, és arra is jut! Nekem a gyerekkorom jutott az eszembe, mikor édesanyám készítette. Az íze fenséges lett.