Rozmaringos báránysült
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
80
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
316
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 100.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
80
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 403.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
316
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
- A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.
- Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbetévea citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.
- A húst kivesszük a pácból, és alaposan megsózzuk. Megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával együttserpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
- Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 345
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 192427
- Feltöltés dátuma: 2008. június 22.
Ajánló
A sütés után a pecsenye levét, a húsról lepotyogott fűszerekkel és egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főztem és sós muffinnal tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A rozmaring tömjénes ízvilágát jól ellensúlyozza a citrom frissesége. A fokhagyma meg elengedhetetlen a sültekhez...