r
Nosalty Logó

Rozmaringos báránycsülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Rozmaringos báránycsülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Páchoz

Sütéshez

Összesen 232 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Páchoz

Sütéshez

Összesen 694 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Páchoz

Sütéshez

Összesen 125 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 232 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 694 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Páchoz

Sütéshez

Elkészítés

Páchoz

  1. A báránycsülköt megmossuk, szárazra töröljük. Ízlés szerint borsozzuk.
  2. Bevágásokat ejtünk a húson, és ebbe dugjuk a fokhagyma gerezdeket.
  3. Egy nagyobb hűtőzacskóba tesszük a csülköket. A rozmaring leveleit rátépkedjük, ráreszeljük a megmosott citrom héját, majd rácsavarjuk levét, meglocsoljuk néhány kanál olívaolajjal. Lezárjuk a zacskót.
  4. Fél-egy napra hűtőbe tesszük pácolódni, olykor fordítva rajta egyet, hogy mindenütt érje a pác. (Az enyém 2,5 napot állt benne.)
  5. Felfűtjük a sütőt 230 fokra hőlégkeverésen.
  6. A csülköt a páclével együtt egy tepsibe tesszük. Ekkor sózzuk a húst. Ha szükséges, ráöntünk még 2-3 ek olajat, majd a forró sütőbe tesszük, és mindkét oldalát a magas hőfokon pirítjuk 10-10 percig.
  7. A borral nyakon öntjük a csülköket, közéjük tesszük a paradicsomot, és fóliával letakarva sütjük a 150 fokra csökkentett hőmérsékleten 2-3 órát (a csülök nagyságától függően), míg puha, omlós nem lesz.
  8. Ha megpuhult, a fóliát levesszük, és mindkét oldalát megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 26038
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Rozmaringos báránycsülök
Évi néni 1830 recept

Annyiféle ételt készítettem már, de ezt még nem. A piacon megakadt a szemem ezeken a kis zsenge combokon, és azonnal tudtam, ők lesznek majd a hétvégi ebédünk. Csak remélni tudtam, hogy nem lesz hosszú a pácolási idő. Csak az előnyére vált a várakozás.

Hozzávalók

Páchoz

Sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...