Rozmaringos báránycsülök
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 124.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
232
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 372.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
694
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Páchoz
- A báránycsülköt megmossuk, szárazra töröljük. Ízlés szerint borsozzuk.
- Bevágásokat ejtünk a húson, és ebbe dugjuk a fokhagyma gerezdeket.
- Egy nagyobb hűtőzacskóba tesszük a csülköket. A rozmaring leveleit rátépkedjük, ráreszeljük a megmosott citrom héját, majd rácsavarjuk levét, meglocsoljuk néhány kanál olívaolajjal. Lezárjuk a zacskót.
- Fél-egy napra hűtőbe tesszük pácolódni, olykor fordítva rajta egyet, hogy mindenütt érje a pác. (Az enyém 2,5 napot állt benne.)
- Felfűtjük a sütőt 230 fokra hőlégkeverésen.
- A csülköt a páclével együtt egy tepsibe tesszük. Ekkor sózzuk a húst. Ha szükséges, ráöntünk még 2-3 ek olajat, majd a forró sütőbe tesszük, és mindkét oldalát a magas hőfokon pirítjuk 10-10 percig.
- A borral nyakon öntjük a csülköket, közéjük tesszük a paradicsomot, és fóliával letakarva sütjük a 150 fokra csökkentett hőmérsékleten 2-3 órát (a csülök nagyságától függően), míg puha, omlós nem lesz.
- Ha megpuhult, a fóliát levesszük, és mindkét oldalát megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 200 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 26280
- Feltöltés dátuma: 2013. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Annyiféle ételt készítettem már, de ezt még nem. A piacon megakadt a szemem ezeken a kis zsenge combokon, és azonnal tudtam, ők lesznek majd a hétvégi ebédünk. Csak remélni tudtam, hogy nem lesz hosszú a pácolási idő. Csak az előnyére vált a várakozás.