Rozé kacsamell kétkáposztás kockával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
rozé kacsamell
kétkáposztás kocka
-
15g lilahagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
125g vöröskáposzta31 kcal
-
125g káposzta25 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
42g vörösbor35 kcal
-
75g tészta278 kcal
Összesen
483
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
rozé kacsamell
kétkáposztás kocka
-
90g lilahagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
750g vöröskáposzta186 kcal
-
750g káposzta150 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
250g vörösbor213 kcal
-
450g tészta1670 kcal
Összesen
2906
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
rozé kacsamell
kétkáposztás kocka
-
3.3g lilahagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g nádcukor4 kcal
-
27.1g vöröskáposzta7 kcal
-
27.1g káposzta5 kcal
-
1.6g kacsazsír0 kcal
-
9g vörösbor8 kcal
-
16.3g tészta60 kcal
Összesen
105
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 287.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 713 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
483
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.2 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4338 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 523 mg
-
Foszfor 2081 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 462.4 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1724.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 591 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 698 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1551 micro
-
Kolin: 469 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 198 micro
-
β-karotin 4275 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 2253 micro
Összesen
2906
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
105
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
rozé kacsamell
kétkáposztás kocka
-
1 db lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 ek nádcukor
-
0.5 közepes fej vöröskáposzta
-
0.5 közepes fej káposzta
-
3 ek kacsazsír
-
2.5 dl vörösbor
Elkészítés
rozé kacsamell
- A kacsamelleket bőrös oldalát beirdaljuk, elég csak egy irányban, így nem fog csúszkálni a zsírréteg a késünk alatt, és szebb is lesz. Serpenyőt forrósítunk, majd a kacsamelleket bőrrel lefelé beletesszük.
- Sózzuk-borsozzuk, és aranybarnára pirítjuk a bőrét. Majd megfordítjuk a melleket, sózunk-borsozunk, és a másik oldalukat is lepirítjuk.
- 175 fokos sütőben 20 percet sütjük, az első félidőben érdemes lefedni alufóliával, így még jobban puhul.
- A kész kacsamelleket hagyjuk pihenni a sütőben, majd amikor már a tészta is kész, a beirdalás mentén felszeleteljük.
kétkáposztás kocka
- A kacsasütésről hátramaradt zsíron üvegesre pároljuk a lila hagymát. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk jó adag fűszerköménnyel és pár evőkanál cukorral.
- Picit karamellizáljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a finomra reszelt fehér- és lila káposztát, és addig pároljuk, míg kissé összeesik az egész. Ekkor mindenképpen kóstoljuk meg, és szükség szerint fűszerezzünk utólag is, hiszen nagy volumenváltozáson esik át az ételünk.
- Adjunk hozzá egy kevés kacsazsírt is pluszban, és öntsük rá a száraz vörösbort. Keverjük át az egészet. Pároljuk addig, míg az alkohol eltűnik belőle, majd kicsit pirongassuk is oda.
- Végül jöhet bele a kész, kifőtt tésztát. Ebből használhatunk bármilyet, de hagyományosan fodros nagykockát illik használni. Keverjük el a káposztával alaposan, és tálalhatunk is.
- A káposztás kockát kínáljuk mélytányérakban, a tetejére pedig fektessünk pár szeletet a rozé kacsamellből.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 902
- Feltöltés dátuma: 2021. október 21.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Igazán csodás receptet hoztunk nektek, amit akár az ünnepekkor is bevethettek. A kacsamellet serpenyő és sütő segítségével tökéletesen rózsaszínre sütöttük, "köretnek" pedig fenséges, káposztás kockát készítettünk mellé, méghozzá lila és fehérkáposztából vegyesen. A végeredmény nem csak mennyei lett, de szemet kápráztató is.