r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

1249
Kalória
41.6g
Fehérje
76.6g
Szénhidrátok
81.8g
Zsír
527.2g
Víz
315.3g
Koleszterin
8.8g
Rost
50.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1054.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 2498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Krumpli készítése:
  2. Az újburgonyát körömkefével finoman átdörzsöljük, sós vízben 3/4-re főzzük.
  3. Tálalás előtt vajas petrezselymen átfuttatjuk.
  4. Hús készítése:
  5. A kacsamellet sóval, durva borssal bedörzsöljük és a bőrét beirdaljuk.
  6. A bőrét 6 percig sütjük közepes lángon teflonserpenyőben, míg a másik felét csak 2 percig.
  7. Ha a sütéssel megvagyunk, sütőben, 100 fokon 8 percig huzatjuk, így garantált a rozé szín és a puha állag. (Ezek a paraméterek egy 30 dkg-os kacsamell sütésénél mérvadóak!)
  8. Almatorta készítése:
  9. Az alma magházát kiszúrjuk, karikákra vágjuk. Vajon barna cukrot karamellizálunk, az almaszeleteket megforgatjuk benne, majd száraz fehérborral egyszer felforraljuk.
  10. A másik almából pürét készítünk, amivel az almatortát megtöltjük.
  11. A diót az almából visszamaradt karamellbe megforgatjuk, majd a vörösborral beforraljuk. A végén vajjal fényesítjük, azért a végén, hogy ne csapódjon ki!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 16 perc

Az alma, a dió és a kacsa jó barátok. Édes, sós ízek izgalmas kompozícióban!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!