Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2498
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 993.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 527.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 163.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 631 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1987.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1054.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 1103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
2498
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Krumpli készítése:
- Az újburgonyát körömkefével finoman átdörzsöljük, sós vízben 3/4-re főzzük.
- Tálalás előtt vajas petrezselymen átfuttatjuk.
- Hús készítése:
- A kacsamellet sóval, durva borssal bedörzsöljük és a bőrét beirdaljuk.
- A bőrét 6 percig sütjük közepes lángon teflonserpenyőben, míg a másik felét csak 2 percig.
- Ha a sütéssel megvagyunk, sütőben, 100 fokon 8 percig huzatjuk, így garantált a rozé szín és a puha állag. (Ezek a paraméterek egy 30 dkg-os kacsamell sütésénél mérvadóak!)
- Almatorta készítése:
- Az alma magházát kiszúrjuk, karikákra vágjuk. Vajon barna cukrot karamellizálunk, az almaszeleteket megforgatjuk benne, majd száraz fehérborral egyszer felforraljuk.
- A másik almából pürét készítünk, amivel az almatortát megtöltjük.
- A diót az almából visszamaradt karamellbe megforgatjuk, majd a vörösborral beforraljuk. A végén vajjal fényesítjük, azért a végén, hogy ne csapódjon ki!
- Sütés ideje: 16 perc
- Receptkönyvben: 215
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 20244
- Feltöltés dátuma: 2009. április 22.
Ajánló
Az étel kísérőjének Pinot Noirt ajánlok. A Pannonhalmi Apátsági Pincészettől például tuti tipp!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az alma, a dió és a kacsa jó barátok. Édes, sós ízek izgalmas kompozícióban!