r
Nosalty Logó

Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    163.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1987.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 2498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumpli készítése:
  2. Az újburgonyát körömkefével finoman átdörzsöljük, sós vízben 3/4-re főzzük.
  3. Tálalás előtt vajas petrezselymen átfuttatjuk.
  4. Hús készítése:
  5. A kacsamellet sóval, durva borssal bedörzsöljük és a bőrét beirdaljuk.
  6. A bőrét 6 percig sütjük közepes lángon teflonserpenyőben, míg a másik felét csak 2 percig.
  7. Ha a sütéssel megvagyunk, sütőben, 100 fokon 8 percig huzatjuk, így garantált a rozé szín és a puha állag. (Ezek a paraméterek egy 30 dkg-os kacsamell sütésénél mérvadóak!)
  8. Almatorta készítése:
  9. Az alma magházát kiszúrjuk, karikákra vágjuk. Vajon barna cukrot karamellizálunk, az almaszeleteket megforgatjuk benne, majd száraz fehérborral egyszer felforraljuk.
  10. A másik almából pürét készítünk, amivel az almatortát megtöltjük.
  11. A diót az almából visszamaradt karamellbe megforgatjuk, majd a vörösborral beforraljuk. A végén vajjal fényesítjük, azért a végén, hogy ne csapódjon ki!
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20234
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 22.

Ajánló

Az étel kísérőjének Pinot Noirt ajánlok. A Pannonhalmi Apátsági Pincészettől például tuti tipp!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alma, a dió és a kacsa jó barátok. Édes, sós ízek izgalmas kompozícióban!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...