Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz
Hozzávalók
1249
Kalória
41.6g
Fehérje
76.6g
Szénhidrátok
81.8g
Zsír
527.2g
Víz
315.3g
Koleszterin
8.8g
Rost
50.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2498
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 993.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 527.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 551 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1249
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 163.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 631 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1987.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1118 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 18 mg
Víz
-
Összesen 1054.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 1103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
2498
kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
152
kcal
Elkészítés
- Krumpli készítése:
- Az újburgonyát körömkefével finoman átdörzsöljük, sós vízben 3/4-re főzzük.
- Tálalás előtt vajas petrezselymen átfuttatjuk.
- Hús készítése:
- A kacsamellet sóval, durva borssal bedörzsöljük és a bőrét beirdaljuk.
- A bőrét 6 percig sütjük közepes lángon teflonserpenyőben, míg a másik felét csak 2 percig.
- Ha a sütéssel megvagyunk, sütőben, 100 fokon 8 percig huzatjuk, így garantált a rozé szín és a puha állag. (Ezek a paraméterek egy 30 dkg-os kacsamell sütésénél mérvadóak!)
- Almatorta készítése:
- Az alma magházát kiszúrjuk, karikákra vágjuk. Vajon barna cukrot karamellizálunk, az almaszeleteket megforgatjuk benne, majd száraz fehérborral egyszer felforraljuk.
- A másik almából pürét készítünk, amivel az almatortát megtöltjük.
- A diót az almából visszamaradt karamellbe megforgatjuk, majd a vörösborral beforraljuk. A végén vajjal fényesítjük, azért a végén, hogy ne csapódjon ki!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 16 perc
Az alma, a dió és a kacsa jó barátok. Édes, sós ízek izgalmas kompozícióban!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!