Roston sült tarja vagy oldalas
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g sertéstarja465 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
519
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
2076
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
65.7g sertéstarja122 kcal
-
3.9g ketchup4 kcal
-
22.3g vöröshagyma8 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
6.6g víz0 kcal
Összesen
136
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1674.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 972 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 279.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1809 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
519
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.4 g
Zsír
-
Összesen 124 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6699.5 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 3886 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1116.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7237 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
2076
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 475 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál cukor
-
2 ek balzsamecet
-
1 dl víz
Elkészítés
- Az enyhén sózott húst kevés vízzel puhára pároljuk, alufóliával lefedett jénaiban vagy tepsiben.
- A ketchupból, cukorból, sóból, borsból, balzsamecetből és vízből kellemes ízű mártást készítünk.
- A puhára párolódott húsra rárakjuk a hagymakarikákat, rákanalazzuk a mártást és újra befedjük az alufóliával.
- Fél órát sütjük lefedve, majd levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük fólia nélkül.
- A mártást a hús magába szívja, csak kellemes íze érződik rajta.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 10989
- Feltöltés dátuma: 2012. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Vilma néni szakácskönyvéből tanultam ezt a receptet. Azért is szeretem, mert nem csak nyers húsból készíthetjük, hanem a levesben főtt oldalast vagy tarját is elkészíthetjük ilyen módon. Persze, ebben az esetben az alufólia alatt párolás elmaradhat.