Roston sült spárga
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A spárga előkészítése
-
125g zöldspárga18 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
A tálaláshoz
-
1g tökmagolaj9 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
Összesen
50
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A spárga előkészítése
-
500g zöldspárga70 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
A tálaláshoz
-
4g tökmagolaj35 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
Összesen
196
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
A spárga előkészítése
-
51.6g zöldspárga7 kcal
-
47.5g újhagyma9 kcal
A tálaláshoz
-
0.4g tökmagolaj4 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0.5g szójaszósz0 kcal
Összesen
20
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 805 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1406 micro
Összesen
50
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 577.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 717 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5623 micro
Összesen
196
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 580 micro
Összesen
20
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A spárga előkészítése
- A spárgákat megmossuk és leszárítjuk, az újhagyma fehér részét egyforma hosszúságban levágjuk, ha esetleg nagyon vastag, akkor kettévágjuk.
- Grillrácson vagy grillserpenyőben a zöldségekmindkét oldalát megsütjük.
- Sózni nem kell!
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20868
- Feltöltés dátuma: 2008. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Meleg előételként, vagy köretként is kínálhatjuk. A faszénparázs kellemes zamatot ad a spárgának, de grillserpenyőben a konyhánkban is elkészíthetjük. Tálaláskor mindenképp valamilyen zamatos öntetet csorgassunk rá.