r
Nosalty Logó

Ropogtatni való

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Ropogtatni való
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 7492 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 625 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    205.9 g

Zsír

  • Összesen
    524.1 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    205 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15514.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    5239 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    4036 mg
  • Nátrium
    5242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    458 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4544 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2741 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 7492 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókaból puha tésztát gyúrunk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Amikor sütni szeretnénk, elővesszük, 6 felé osztjuk, lisztezett deszkán 1-2 mm vékonyra nyújtjuk.
  3. A kinyújtott tésztát a nyújtófa segítségével a sütőpapírral kibélelt tepsibe emeljük, elsimítjuk, megkenjük elkevert tojással, megszórjuk sajttal vagy amivel szeretjük.
  4. Derelyevágóval felszabjuk tetszőleges méretre, formára.
  5. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 479
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 25464
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogtatni való
Évi néni 1830 recept

Ez egy nagyon jó recept, mert a tésztát napokig is eltarthatjuk a hűtőben anélkül, hogy megsütnénk. Amikor sül, ez a kis vékony tészta a citromtól úgy megemelkedik, hogy az ember nem hisz a szemének. Könnyű, levegős és sajnos abbahagyhatatlan. Egy barátom dédnagymamájától kaptam ezt a receptet, azzal a különbséggel, hogy citrom helyett ecettel készült. Azt is szerettem, de a citrom jobban tetszik nekem, így magamtól azt kezdtem használni. Isteni! Egy hatalmas szakajtóval lett ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...