r
Nosalty Logó

Ropogós tahinis keksz glutén- és tojásmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Ropogós tahinis keksz glutén- és tojásmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    90 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük simára a juharszirupot, tahinit és vanília aromát. A mandulát (diót) törjük darabosra, és keverjük a masszához.
  2. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet (aki nem allergiás, az finomlisztet) és a szódabikarbónát. A sütőt melegítsük előre 180 fokra.
  3. Ezután a masszához több részletben adjuk hozzá a lisztkeveréket. Mivel sűrű, ragacsos masszává válik, kézzel tudunk a legkönnyebben dolgozni vele.
  4. Kézzel kis halmokat készítve, lapítsuk ki keksz formára, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Nekem 12 db készült.
  5. Süssük meg 10-12 perc alatt. Könnyen törik, így csak ha már kihűlt, szedjük le a sütőpapírról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1732
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 13.

Ajánló

Aki nem allergiás, finomlisztet vagy más lisztet is adhat hozzá. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, lehet, hogy kevesebb is elég lesz belőle.

Receptkategóriák

Ropogós tahinis keksz glutén- és tojásmentesen
Nihonka 340 recept

A tahini szezámmagból készült, sűrű állagú massza, nagyon sok kalciumot és egyéb ásványi anyagot tartalmaz. Én gyakran használom, nagyon finom ételek készíthetőek vele, most például ropogós kekszek:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...