Ropogós-omlós sült sertéscsülök
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1500g sertéscsülök2084 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
96.5g sertéscsülök134 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1246.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 246.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.5 g
Zsír
-
Összesen 169.2 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3740 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 2224 mg
-
Nátrium 909 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 739 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 740 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
5 ek napraforgó olaj
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk. Majd mindkét csülkötkettőbe vágjuk.
- Nagyon alaposan besózzuk.
- Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva addig sütjük, míg mindenhol egy nagyon szép aranybarna színt kap.
- Ezután a legjobb, ha egy kuktába tesszük, mert abban harmad idő alattkészül el.
- Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben levő zsiradékot is kiöblítjükegy kevés vízzel, és hozzáöntjük azt is. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, hozzáadjuk az őrölt köményt és afokhagymát is.
- Lezárjuk, és kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
- Előmelegítjük a sütő grilljét.
- Kivesszük a főzőléből amegpuhultcsülköket,és egy tepsire helyezzük őket.
- Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 460
- Tegnapi nézettség: 74
- 7 napos nézettség: 510
- Össznézettség: 456215
- Feltöltés dátuma: 2012. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Férjem egyik nagy kedvence a ropogós sertéscsülök. Azért én is megeszem. :-)) Most, hogy visszajött pár napja a hideg tavasz, fagyokkal együtt, így egy télbúcsúztató ebédet csaptunk. A belül omlós, puha husi a kívül ropogós börkéjével, és egy finom fűszeres krumplikörettel, igen jól esett mindkettőnknek. A ropogós csülöknek nincs nagy titka. Grillsütő kell hozzá! Szerintem nem sül ropogósra sima sütőben. Azt külön nagyon sajnálom, hogy le kell pecsételni a csülköket mindenféle hatósági pecséttel, mert ugyan tudom, hogy meg lehetne enni a lepecsételt bőrt is (egyik kolléganőm édesapja állatorvos, és ő mondta, hogy élelmiszerfestékkel pecsételnek), de kinek van gusztusa a tányérján látni egy szép nagy dátumot vagy regisztrálási számot, igaz ropogósra van sütve. :-) Pedig a bőre az egyik legfinomabb része az egésznek. Ajánlom a csontot is keszedni, vagy a hentessel kivetetni belőle, mert órákkal megrövidíti az elkészítési idejét.