r
Nosalty Logó

Ropogós mandulás kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Ropogós mandulás kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    290.6 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2787.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    719 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1409 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 4454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 518 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot, lisztet, mandulát, kakaót és a csipet sót elkeverjük egymással. A vajat kis darabokban adjuk a keverékhez, majd egynemű tésztává dolgozzuk. Legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
  2. A sütőt 160 °C-ra melegítjük elő.
  3. A tésztát mérleggel 20 g-os részekre osztjuk, majd golyókat, ezekből pedig kifliket formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd megsütjük. A sütési idő körülbelül 20 perc, de folyamatosan ellenőrizzük.
  4. Ha a kiflik kihűltek, elkészítjük a csokoládémázat. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ehhez használhatunk egy kevés zsiradékot (pl.: vaj, kókuszolaj). A kifliket egy nagyobb villa segítségével a csokoládéba mártjuk, majd csepegtetőrácsra helyezzük.
  5. Ha a kiflik kihűltek, süteményes dobozban tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 2518
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 01.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

Ropogós mandulás kiflik
NapsütötteVidékünkön 175 recept

Ezeknek a kifliknek a ropogósságát a darált mandula adja. A kifliknek márthatjuk csak a végeit a csokoládéba, de csokoládé nélkül is finomak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...