r
Nosalty Logó

Ropogós csokis-mogyorókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Landyland
Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 6633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2456 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    531 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2697 micro
Összesen 6633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Elkészítés

A piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük. Majd a sárgájákat egyenként hozzákeverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, ezután pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
  3. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük. (Én 22 cm átmérőjű formát használtam.)
  4. Ha kész, a kihűlt piskótát három részre vágjuk.

A ropogós krém

  1. A nutellát a darabokra tördelt fehér csokival és az olajjal együtt gőzfürdő felett megolvasztjuk.
  2. A rolettiket apró darabokra törjük, és belekeverjük a nutellás krémbe.
  3. Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot, és ráhelyezzük a középsőt (célszerű visszarakni a tortakarikába, nehogy szétcsússzanak a rétegek).

A csokis krém

  1. 0,6 dl habtejszínt gőzfürdő felett megmelegítünk, majd beletördeljük az étcsokoládét.
  2. Egy másik tálban a maradék habtejszínt kemény habbá verjük.
  3. A zselatint a vízzel megduzzasztjuk, majd megmelegítjük.
  4. Egy következő tálban a tojássárgáját a cukorral habosra verjük.
  5. A csokis krémet és a zselatint hozzákeverjük a tojássárgájás krémhez, ezután a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  6. A krém kb. 3/4-ét rásimítjuk a középső tortalapra, és ráillesztjük a tetejét. Ezek után a maradék krémet és a tortát is egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedhessen.
  7. Ha ez kész, levesszük a tortakarikát, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8159
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Ajánló

Ha szépen szeretnénk díszíteni a tortát, akkor szeletelt mandulával vagy darált mogyoróval is bevonhatjuk még az oldalát. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
Landyland 19 recept

Ez a recept a Nők lapja konyha 2013. október számából van, a különbség csak a krémek arányában van. A tortát a barátnőmnek sütöttem először, és olyan jól sikerült, hogy a szülei még azóta is erről áradoznak. Egyetlen probléma van vele: képtelenség leállni vele...

Hozzávalók

A piskóta

A ropogós krém

A csokis krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...