Ropogós csokis-mogyorókrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Landyland
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskóta
-
44g tojás55 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
16g finomliszt58 kcal
-
7 kcal
A ropogós krém
-
8g roletti30 kcal
-
16g nutella86 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
42 kcal
A csokis krém
-
12g étcsokoládé66 kcal
-
36g habtejszín105 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
3g víz0 kcal
Összesen
662
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
68 kcal
A ropogós krém
-
80g roletti302 kcal
-
160g nutella862 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
A csokis krém
-
120g étcsokoládé655 kcal
-
360g habtejszín1051 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
30g víz0 kcal
Összesen
6633
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskóta
-
23g tojás29 kcal
-
8.4g cukor32 kcal
-
8.4g finomliszt30 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A ropogós krém
-
4.2g roletti16 kcal
-
8.4g nutella45 kcal
-
10.5g fehér csokoládé56 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
A csokis krém
-
6.3g étcsokoládé34 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
1.6g víz0 kcal
Összesen
346
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
662
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 368.6 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 2543 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5549.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 1246 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 2456 mg
-
Nátrium 996 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 726.7 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 610.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1875 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 531 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 1798 mg
-
Retinol - A vitamin: 1847 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 302 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2697 micro
Összesen
6633
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
A piskóta
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
16 dkg finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
A ropogós krém
-
16 dkg nutella
-
20 dkg fehér csokoládé
-
6 ek napraforgó olaj
A csokis krém
-
12 dkg étcsokoládé
-
3.6 dl habtejszín
-
3 db tojássárgája
-
6 dkg cukor
-
0.8 ek zselatin
-
0.3 dl víz
Elkészítés
A piskóta
- A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük. Majd a sárgájákat egyenként hozzákeverjük.
- A lisztet elkeverjük a kakaóporral, ezután pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
- A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük. (Én 22 cm átmérőjű formát használtam.)
- Ha kész, a kihűlt piskótát három részre vágjuk.
A ropogós krém
- A nutellát a darabokra tördelt fehér csokival és az olajjal együtt gőzfürdő felett megolvasztjuk.
- A rolettiket apró darabokra törjük, és belekeverjük a nutellás krémbe.
- Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot, és ráhelyezzük a középsőt (célszerű visszarakni a tortakarikába, nehogy szétcsússzanak a rétegek).
A csokis krém
- 0,6 dl habtejszínt gőzfürdő felett megmelegítünk, majd beletördeljük az étcsokoládét.
- Egy másik tálban a maradék habtejszínt kemény habbá verjük.
- A zselatint a vízzel megduzzasztjuk, majd megmelegítjük.
- Egy következő tálban a tojássárgáját a cukorral habosra verjük.
- A csokis krémet és a zselatint hozzákeverjük a tojássárgájás krémhez, ezután a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
- A krém kb. 3/4-ét rásimítjuk a középső tortalapra, és ráillesztjük a tetejét. Ezek után a maradék krémet és a tortát is egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megdermedhessen.
- Ha ez kész, levesszük a tortakarikát, és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8164
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.
Ajánló
Ha szépen szeretnénk díszíteni a tortát, akkor szeletelt mandulával vagy darált mogyoróval is bevonhatjuk még az oldalát. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Landyland
19 recept
Ez a recept a Nők lapja konyha 2013. október számából van, a különbség csak a krémek arányában van. A tortát a barátnőmnek sütöttem először, és olyan jól sikerült, hogy a szülei még azóta is erről áradoznak. Egyetlen probléma van vele: képtelenség leállni vele...