r
Nosalty Logó

Római pizzatészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Római pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 1366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    796 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3184.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    2354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 1366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet és a liszt 65%-át elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk a tálban. Tovább dagasztjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a maradék lisztet, végül a sót és az olajat is. Konyhai robotgéppel 10-12 perc alatt alaposan kidolgozzuk, míg fényes felületű, nyúlós masszát nem kapunk. Ne adjunk hozzá plusz lisztet! Olajozott dobozba tesszük, lezárjuk és 12-24 óráig hűtőbe tesszük.
  2. A kelesztés után a tésztát gombóccá formázzuk, majd kukoricaliszt és kukoricadara keverékével vékonyan bevonjuk, a deszkára tesszük és letakarjuk egy nagy tállal. Itt kelesztjük 3 óráig.
  3. A sütőt előmelegítjük 300 fokra (vagy a sütőnk maximum hőfokára) és kiolajozunk egy nagy gáztepsit. Beletesszük a tésztát, majd az ujjbegyeinkkel addig nyomkodjuk, míg egy nagyobb lepény nem lesz belőle. Olívaolajat csorgatunk rá, ellátjuk a kedvenc feltéteinkkel (kisüthetjük fehéren is, és utólag halmozhatunk rá olyan feltéteket, amelyek nem bírják a sütést), majd betoljuk a sütőbe. 12-15 perc alatt készre sütjük, ollóval szögletes szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 4000
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 04.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Római pizzatészta
Lakos Benedek 369 recept

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes szeletekre. A tészta elkészítése pofonegyszerű, lássuk, mi a nyitja! Ebből a mennyiségből 1 nagy tepsi pizza süthető.

Hozzávalók

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...