Rocamole
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 103.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 85.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2730.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 1208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 413.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 291 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 929 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2022 micro
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Hozzávalók
-
100 g kéksajt
-
4 ek tejföl
-
2 közepes db újhagyma
-
4 db ecetes almapaprika
-
0.5 tk cayenne paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját. (Ez a legkönnyebben úgy megy, ha a kés élét belecsapjuk a magba (nem a kezünkbe) és azzal kifordítjuk.) Ezután hámozzuk csak meg.
- Tegyük tálba, durván nyomkodjuk össze egy villával. (Ha mégkicsit kemény, botmixerrel pürésíthetjük, a többi hozzávalót csak azután tegyük bele.)Adjuk a hozzávalókat a megadott sorrendben, morzsoljuk bele a sajtot,kóstolgassuk sóját, savasságát. A rokfort eleve sós!
- Tortilla chipsszel és csípős savanyú paprikával tálaljuk, de reggelire, uzsonnára, pirítósra kenve is isteni.
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18454
- Feltöltés dátuma: 2010. március 27.
Ajánló
pH besorolás: közepesen lúgosító. Erről bővebben itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Valaha egyszer régen feljegyzetem ezt a receptet. Nigellánál is láttam már azt hiszem. Igazából ez is egyfajta guacamole. A guacamole név tulajdonképpen avokádó alapú mártógatóst jelent és egy azték étel. Avokádó. Na igen. Nem zöldség, hanem gyümölcs, és sokak szeirnt nincs íze. Szegények. Vörösboros marhapörkölthöz szokott ízlelőbimbókkal ez nehéz is. Tessék kicsit elvonatkoztatni. Az avokádó egy zseniális gyümölcs. Ízesítést alig igényel, mi legtöbbször csak felkockázva, lime lével csepegtetve, frissen őrölt borssal szórva esszük. Kalóriatartalma magas, viszont mivel a leglúgosítóbb ételek egyike, téves az az infó, miszerint hízlal. Pont ezért nem, viszont hosszú időre ellátja a szervezetet energiával. Reklám vége. Rengeteg recept létezik, a különböző ízlések és variációk miatt, de a neve ugyanazt jelenti. Azon felesleges is vitatkozni, hogy ki mit tesz bele, mert attól az még ugyanúgy guacamole. Mint a "fagyi". Ízesítését tekintve lehet számtalan fajta, de a gyűjtőnév ugyanaz. A "roc"amole a rokforttól kapta a nevét, és hivatalosan a neve "rocamole guacamole" lenne - rokfortos-avokádós mártogatós. A rocamole elég. :-)