Rizspuding 6. - eperrel, sütve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
325
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1298
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
325
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1527.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.6 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 184.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 415 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
1298
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a cukorral felmelegítjük, megfőzzük benne a rizst (a végén még maradjon rajta egy kis folyadék, azt állásában beszívja), majd belekeverjük a reszelt citromhéjat. Alufóliával lefedjük és hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
- Ha kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját.
- A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan azt is a rizses masszába keverjük.
- Kivajazott és lisztezett felfújtformákba töltjük, a tetejére pedig negyedelt eperszemeket teszünk. Megsütjük, és kész is.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4324
- Feltöltés dátuma: 2011. július 07.
Ajánló
Én készítettem hozzá még egy kis eperöntetet is, ami azt jelentette, hogy az epret egy lábosban megfőzöm (legelején egy icipici vizet kell alá önetni), ízlés szerint egy kis cukrot kell hozzátenni és addig főzni, amíg az eper szétesik, és besűrűsödik. E nélkül is jó, de így az isteni! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hétvégét az egyik barátnőméknél töltöttük Balatonon. Persze amíg a fiúk a forma1-et nézték tegnap délután, mi elvonultunk kicsit beszélgetni, és a főzés is szóba került. :) Akkor ígértem meg, hogy az alábbi receptet feltöltöm.