r
Nosalty Logó

Rizsfészekben sült tükörtojás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Rizsfészekben sült tükörtojás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1289.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    701 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3413 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4237 micro
Összesen 2153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A forró olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel, 15 perc alatt megpároljuk.
  2. Közben a forró vajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, az aprított petrezselymet és összesütjük.
  3. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a párolt rizst, meglocsoljuk a tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük és jól összekeverjük.
  4. Végül a gombás rizst jénai tálba szedjük, eligazítjuk, négy mélyedést készítünk bele, egy-egy tojást ütünk a mélyedésekbe, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10545
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Szoktam belerakni babot, kukoricát, borsót, hogy apunak "tartalmasabb" legyen. Mexikói fűszerrel szokta még megszórni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Apum kitalálta, hogy péntekenként nem eszik húst, így ezt az ételt már többször elkészítettem neki. Imádja a rizst és nagyon gyorsan megvan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...