r
Nosalty Logó

Rizses húsos rakott zöldborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vtimi
Rizses húsos rakott zöldborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2482 micro
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4238.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1248 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2359 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12409 micro
Összesen 3752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, ráöntünk egy korty vizet, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd belemorzsoljuk a darált húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, beletesszük a fűszereket, felforraljuk, majd takarékon, fedő alatt kb. 3/4 óráig főzzük, néha megkeverjük. Ha szükséges, pici vizet még rakjunk rá.
  2. Megfőzzük a gyors rizst a dobozon való leírás szerint (vagy ennek megfelelő mennyiségű sima rizst is főzhetünk).
  3. Ha a hús is kész, belekeverjük a rizst, letakarjuk, és egy jó 1/4 órát állni hagyjuk.
  4. A borsóról leöntjük a levét.
  5. Tepsibe vagy jénaiba rétegezzük az alábbi módon: fele rizses hús, fél üveg borsó, 1,5 doboz tejföl, majd még egy réteg a maradékokból.
  6. Jó forró sütőben sütjük (nem szükséges előmelegíteni), amíg kicsit rotyogni kezd, és elkezd pirulni a tejföl a tetején (kb. 1/2 óra). Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 17193
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Ajánló

Megjegyzés: a képen 12 főre készült a rakott borsó, azért van jó nagy tepsibe rakva!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám imádta a rakott kajákat, egyszer kipróbálta borsóval. Aki szárazabban szereti, szűrőkanállal szedje a rizses húst a sütőedénybe, aki szaftosabban, az a végén öntse rá a szaftot, és úgy süsse. Imádtuk, ezért a család egyik kedvence lett! Természetesen nagyon finom zöldbabbal és kelkáposztával is. Nagyon egyszerű elkészíteni, vacsorára is, ebédre is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...