r
Nosalty Logó

Rizses csirke Gregor módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Greg
Rizses csirke Gregor módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.4 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1062 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 4614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, zöldpaprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk. A fokhagymát hajszálvékonyra szeleteljük. A libazsírban elkezdjük pirítani a hagymát, majd a fokhagymát. Ha már üveges, akkor hozzáadjuk a zöldpaprikát, és egy fél kávéskanál sót szórunk rá. Ez biztosítja, hogy a hozzávalókból kinyerjük a fölösleges nedvességet. Ha ezzel megvagyunk, akkor rászórjuk a fűszerpaprikát. Gyorsan megkeverjük, és felöntjük egy csésze hideg vízzel, majd tovább főzzük. 10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot is, és teljesen krém állagúvá főzzük. Erre azért van szükség, mert a csirkehús elég hamar megpuhul, és ha nem így járnánk el, akkor a szétfövetlen hagyma- és zöldpaprikakockák miatt nem lenne szép, krémes a szaftunk. Ebbe a pörköltalapba célszerű beletenni a szívet és zúzát, mert ezek lassabban puhulnak meg, mint a csirke többi alkatrésze.
  2. A csirke minden alkatrészét felhasználjuk, ezért a szokásos módon feldaraboljuk, majd a máját félretesszük. Belehelyezzük az elkészült pörköltszaftba, és felöntjük vízzel annyira, hogy kb. egy ujjnyira ellepje. 40 percnyi lassú főzés után a májat is beletesszük, majd a megmosott rizst beleöntjük, kissé elkeverjük, és lassú tűzön kb. 20 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6077
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Ajánló

14 C fokos rizlinget ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi családi recept, és hasonlót a NOSALTY-n nem találtam. Azoknak ajánlom, akik némi konyhai ismeretekkel már rendelkeznek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...