Rizs "indiaiasan"
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
372
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1490
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 690 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 136.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 929 micro
Összesen
372
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4252.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 295 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 2759 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 544.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 700 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3717 micro
Összesen
1490
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy közepes fazékban alacsony lángon az olajon megpirítjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a mandulát.
- Amikor már a mandula barnulgat és a fahéj darabka elkezd szétnyílni, hozzáadjuk a kardamomot és mielőtt odakapna, pár keverés után, hozzáadjuk a rizst.
- Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk.
- Beleszórjuk a zöldborsót és tovább kevergetjük.
- Majd hozzáöntjük a meleg vizet, beletesszük a kurkumát és a sót.
- Lefedve, konyharuhával letakarva 15 percig, a legalacsonyabb lángon főzzük. Főzés közben nem szabad kevergetni és nézegetni, mert azzal kiengedjük a párát.
- Szervírozás előtt megkóstoljuk és vajjal, esetleg sóval még ízesítjük.
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 30012
- Feltöltés dátuma: 2009. január 18.
Ajánló
Ajánlom hozzá a gyömbéres krumplitekercset és az almaszószt (csatnit).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy igazán izgalmas, édes és sós ízek kavalkádja. Vega egytálételként, vagy nem túl markáns sültek mellé (pl. csirke vagy pulyka natúr szelettel) kiváló.