r
Nosalty Logó

Rizs "indiaiasan"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rizs "indiaiasan"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 372 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4252.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    2759 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3717 micro
Összesen 1490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes fazékban alacsony lángon az olajon megpirítjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a mandulát.
  2. Amikor már a mandula barnulgat és a fahéj darabka elkezd szétnyílni, hozzáadjuk a kardamomot és mielőtt odakapna, pár keverés után, hozzáadjuk a rizst.
  3. Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk.
  4. Beleszórjuk a zöldborsót és tovább kevergetjük.
  5. Majd hozzáöntjük a meleg vizet, beletesszük a kurkumát és a sót.
  6. Lefedve, konyharuhával letakarva 15 percig, a legalacsonyabb lángon főzzük. Főzés közben nem szabad kevergetni és nézegetni, mert azzal kiengedjük a párát.
  7. Szervírozás előtt megkóstoljuk és vajjal, esetleg sóval még ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30007
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 18.

Ajánló

Ajánlom hozzá a gyömbéres krumplitekercset és az almaszószt (csatnit).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán izgalmas, édes és sós ízek kavalkádja. Vega egytálételként, vagy nem túl markáns sültek mellé (pl. csirke vagy pulyka natúr szelettel) kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...