Ricottás-spenótos rétespite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
355
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1423
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1066.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 119.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2554 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5552 micro
Összesen
355
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62 g
Zsír
-
Összesen 76.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4267 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1325 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1001 mg
-
Nátrium 1636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 477 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1347 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 495 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10215 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22210 micro
Összesen
1423
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2556 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a spenótot és a medvehagymát, szűrőbe tesszük, és ha kihűlt, kinyomkodjuk belőle a levet, majd apróra összevágjuk.
- A felaprított spenótot és medvehagymát összekeverjük a ricottával, a morzsolt fetával és a tojással. Sózzuk-borsozzuk.
- A réteslapokat egy kiolajozott piteformába fektetjük úgy, hogy a széle túllógjon. Belesimítjuk a tölteléket, és a maradék tésztát ráhajtogatjuk, és a tetejét lekenjük a maradék olajjal.
- 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4348
- Feltöltés dátuma: 2018. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Sós pite, amit elvihetünk uzsonnának, vagy egy könnyű vacsinak is simán beillik.