Ricottás mini palacsinták
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
248
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g ricotta375 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
76 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
994
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
196
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
248
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.2 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1895.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 298.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
994
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
250 g ricotta
-
3 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
30 g cukor
-
2 ek vaníliás pudingpor
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A ricottát simára kavarjuk a tojások sárgájával és a maradék hozzávalóval.
- A végen hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
- Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk.
- A ricotta masszából kis, nem túl vastag halmokat rakunk a serpenyőbe, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4893
- Feltöltés dátuma: 2015. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom desszert. Tálaljuk pirított mandulapehellyel megszórva, és kevés mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva.