r
Nosalty Logó

Ricottás karamellizált szilvás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Ricottás karamellizált szilvás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Karamellizált szilva

1032
Kalória
21.4g
Fehérje
140.3g
Szénhidrátok
43.9g
Zsír
234g
Víz
275.7g
Koleszterin
3.7g
Rost
68.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamellizált szilva

Összesen 1032 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamellizált szilva

Összesen 4124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamellizált szilva

Összesen 227 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1032 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    935.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1279 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 4124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tésztából keveset félreteszünk, a többit fél cm vastagságúra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát (29 cm) úgy, hogy pereme is legyen.
  3. Megszurkáljuk villával, és megszórjuk kb. 2 ek kekszmorzsával. Rásimítjuk a ricottás krémet, majd kirakjuk a tetejét a karamellizált szilvával.
  4. A félretett tésztából tetszőleges mintákat szúrunk, ezekkel díszítjük a pitét. A minták tetejét és a pite szélét lekenjük enyhén felvert tojással.
  5. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A ricottát kikeverjük a többi hozzávalóval.

Karamellizált szilva

  1. A szilvát kimagozzuk. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a felezett szilvát, és addig főzzük, amíg levet nem ereszt.
  2. Félretesszük hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29

Imádom a ricottát, képes lennék egész nap csak ezt kanalazgatni. Szeretem édesen és sósan is elkészíteni. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!