Ricottás gombóc vörösboros szilvával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A gombóchoz:
-
63g toast kenyér171 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g ricotta94 kcal
A vörösboros szilvához:
-
125g szilva54 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
Összesen
718
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A gombóchoz:
-
250g toast kenyér685 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g ricotta375 kcal
A vörösboros szilvához:
-
500g szilva216 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
Összesen
2872
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A gombóchoz:
-
17.2g toast kenyér47 kcal
-
6.9g vaj49 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.2g ricotta26 kcal
A vörösboros szilvához:
-
34.5g szilva15 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
6.9g vörösbor6 kcal
Összesen
198
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 962.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.3 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 209.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
718
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 129.1 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 735 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3851.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 950 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1004 mg
-
Nátrium 1553 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.4 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 837.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1218 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 1115 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 178 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 922 micro
Összesen
2872
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A gombóchoz:
-
250 g toast kenyér
-
100 g vaj
-
60 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
250 g ricotta
A vörösboros szilvához:
-
500 g szilva
-
100 g cukor
-
1 db csillagánizs
-
100 ml vörösbor
Elkészítés
A gombóchoz:
- A kenyér héját vékonyan levágjuk. Konyhai aprítóban külön-külön a kenyeret, majd a héját is morzsásra dolgozzuk.
- A kétféle cukrot 75 g vajjal és csipet sóval kémesre kavarjuk, majd hozzádolgozzuk a tojásokat. A végén pedig hozzádolgozzuk a ricottát és a citromhéjat. Most hozzákeverjük a világos kenyérmorzsát, a keverék elég lágy lesz. A hűtőben kb. 1-2 órát pihentetjük.
- A maradék vajat felforrósítjuk, rászórjuk a toast kenyér héjából nyert morzsát, és világosra pirítjuk.
- A vörösboros szilvához a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A cukrot egy edénybe karamellizáljuk, hozzáadjuk a csillagánizst, felöntjük a borral, főzzük, míg a cukor felolvad, majd hozzáadjuk a szilvát, további 2-3 percig főzzük.
- Vizes kézzel a ricottás keverékből 12 gombócot formázzunk, éppen csak gyöngyöző, enyhén sós vízbe tesszük, és kb. 15-20 percig főzzük.
- Kiszedjük, megszórjuk a morzsával, és a vörösboros szilvával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1017
- Feltöltés dátuma: 2017. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Vörösboros szilva helyett tálalhatjuk málna- vagy meggyszósszal is.