r
Nosalty Logó

Ricottás gombóc vörösboros szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ricottás gombóc vörösboros szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gombóchoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gombóchoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 2872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gombóchoz:

A vörösboros szilvához:

Összesen 198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 2872 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz:

A vörösboros szilvához:

Elkészítés

A gombóchoz:

  1. A kenyér héját vékonyan levágjuk. Konyhai aprítóban külön-külön a kenyeret, majd a héját is morzsásra dolgozzuk.
  2. A kétféle cukrot 75 g vajjal és csipet sóval kémesre kavarjuk, majd hozzádolgozzuk a tojásokat. A végén pedig hozzádolgozzuk a ricottát és a citromhéjat. Most hozzákeverjük a világos kenyérmorzsát, a keverék elég lágy lesz. A hűtőben kb. 1-2 órát pihentetjük.
  3. A maradék vajat felforrósítjuk, rászórjuk a toast kenyér héjából nyert morzsát, és világosra pirítjuk.
  4. A vörösboros szilvához a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A cukrot egy edénybe karamellizáljuk, hozzáadjuk a csillagánizst, felöntjük a borral, főzzük, míg a cukor felolvad, majd hozzáadjuk a szilvát, további 2-3 percig főzzük.
  5. Vizes kézzel a ricottás keverékből 12 gombócot formázzunk, éppen csak gyöngyöző, enyhén sós vízbe tesszük, és kb. 15-20 percig főzzük.
  6. Kiszedjük, megszórjuk a morzsával, és a vörösboros szilvával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1017
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros szilva helyett tálalhatjuk málna- vagy meggyszósszal is.

Hozzávalók

A gombóchoz:

A vörösboros szilvához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...