r
Nosalty Logó

Ricottás gombával töltött cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Doroti
Ricottás gombával töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4874 micro
Összesen 604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5846.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    1852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    769 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3059 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14622 micro
Összesen 1812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockázzuk fel a szalonnát és a hagymát. Pirítsuk meg őket, ezután jöhet bele a zúzott fokhagyma, amit forgassunk át kicsit a szalonnával.
  2. Mikor már érezzük az illatát, adjuk hozzá a szintén apró kockára vágott gombát. Pirítsuk össze őket, majd fűszerezzük sóval, borssal és borsikafűvel.
  3. Végül keverjük hozzá a ricotta sajtot és a friss apróra vágott petrezselymet.
  4. Vágjuk félbe keresztben a gömbcukkiniket, és kaparjuk ki a közepüket. Ezután sózzuk be őket.
  5. Tegyük tepsibe, és töltsük meg a ricottás gombával, és szórjuk mindegyik tetejét reszelt edami sajttal. Tegyük a cukkini kikapart belsejét a félbevágott cukkinik közé, és sózzuk meg picit.
  6. 185 fokon 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2130
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Doroti 1 recept

A zöldségesnél találtam minap néhány gömbcukkinit, és a fejemben már jött is hozzá a többi hozzávaló a töltött cukkinihez. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...