r
Nosalty Logó

Ricottakrémes kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottakrémes kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5925.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    2344 mg
  • Nátrium
    1403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1086.6 g
  • Cukor
    537 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1859 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 6493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, ha szükséges kevés tejet is adunk hozzá, majd hűtőbe tesszük.
  2. A krém hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  3. Elővesszük, és újra átgyúrjuk a tésztát, majd kis gombócokat formázva belőle, a formákba nyomkodjuk őket. Nem szükséges vajjal vagy margarinnal kikenni a formákat.
  4. A tésztával kibélelt kosárkaformákba vékonyan baracklekvárt kenünk.
  5. Ezután megtöltjük a krémmel a kosárkákat: ennek legegyszerűbb módja, ha a tölteléket csőrös mérőedénybe vagy kancsóba öntjük, majd így töltjük fel vele a kosárkákat azok magasságánál kb. 2 mm-rel alacsonyabb szintig. (Sütés közben a tészta kicsit feljön.)
  6. A kosárkák tetejét tetszőleges gyümölcsökkel és/vagy mandulaforgáccsal díszítjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5724
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ildihó Citromos ricottakrém tortája nagy kedvenc nálunk, már többször is megsütöttük. Itt az általa ismertetett citromos ricottakrémet használtam fel a kosárkák töltéséhez. Ebből a mennyiségből kb. 35 darab lesz, ennyi fér rá egyszerre egy sütőlapra.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...