Ricotta muffin witch konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
357
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2140
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
8.8g vaj63 kcal
-
22.1g ricotta33 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
12.2g tojás15 kcal
-
8.8g tej5 kcal
-
22.1g finomliszt81 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16.6g eper5 kcal
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
357
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 98.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2049.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.9 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 386.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 943 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 926 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
2140
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
-
8 dkg vaj
-
20 dkg ricotta
-
8 dkg cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
80 ml tej
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
Elkészítés
- Gyújtsuk be a sütőt, mert mire bemelegszik, már kész is a tészta. Egy muffin tepsi mélyedéseit (12-es) béleljük ki papírkapszlival.
- Elektromos mixerrel jól keverjük ki a vajat a ricottával, a cukorral meg a vaníliával. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és szintén jól keverjük ki. Öntsük hozzá a tejet, szitáljuk bele a lisztet, a sütőporral, szódabikarbónával meg a sóval. Keverjük el homogénre. Nem kell agyon dagasztani.
- Fakanállal forgassuk a tésztába a megpucolt, megmosott, leszárítgatott gyümölcsöt, vagy utólag is belenyomkodhatjuk, amikor már a tepsiben van a massza.
- Kanalazzuk a mélyedésekbe a tésztát, kb. 3/4-ig lesz.
- Forró sütőbe tolva megsütjük. Hagyjuk a tepsiben hűlni 5 percig, majd tortarácsra szedjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2380
- Feltöltés dátuma: 2015. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
witch
735 recept
Maradék ricotta elhasználására recept vadászatra indultam a neten. Legelőször málnával készítettem ezt a muffint, és az savanykás volt, így nagyon jól kiemelte a tészta enyhe édességét. Ha édesebb bogyós gyümölccsel készítjük, érdemes egy kevés citromhéjat is reszelni bele, mert különben nagyon jellegtelen lesz az egész.