r
Nosalty Logó

Ribizlis-zabpelyhes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Ribizlis-zabpelyhes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2293.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 4876 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra és béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm-es tepsit.
  2. Egy lábaskában olvasszuk fel vízgőz fölött a vajat a mézzel és a nádcukorral.
  3. Keverjük össze a zabpelyhet a liszttel, a csipet sóval és az aszalt ribizlivel egy megfelelő méretű tálban.
  4. Adjuk hozzá a vajas keveréket, majd jól keverjük össze. Hagyjuk állni pár percet, hogy picit megszívja magát.
  5. Öntsük a masszát az előkészített tepsibe, egyenletesenoszlassuk el. 20-25 percig süssük, míg a széle kissé megpirul. Teljesen hűtsük ki a tepsiben.
  6. Vízgőz felett olvasszuk meg a fehércsokit, és hablapáttal - vagy széles pengéjű késsel - kenjük az édesség tetejére.
  7. Érdemes hűtőbe tenni egy éjszakára, így másnapszebben szelhető, a fehércsoki is “ropogósra” dermed.
  8. Ezt követőenvágjuk egyenlő négyzetekre.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14901
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A méz és fehércsoki kombináció miatt igen tömős édesség, de könnyedén és villámgyorsan elkészíthető. Mindenképp érdemes behűteni, így lesz csak igazán szemléletes a végeredmény. Szeleteléskor pedig óvatosan bánjunk a tésztával, könnyen törik! …Ha késztetést érzelnél elfogyasztása után megnyalni tíz ujjadat.. csak tedd meg, itthon mi is így tettünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...