Ribizlis morzsasüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
Ribizlis réteg
-
50g piros ribizli27 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
17g víz0 kcal
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Összesen
968
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
Ribizlis réteg
-
300g piros ribizli165 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g víz0 kcal
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
5813
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
Ribizlis réteg
-
18.2g piros ribizli10 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
6.1g víz0 kcal
Tészta
-
30.4g finomliszt111 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
-
18.2g margarin131 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
Összesen
354
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.6 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 436 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
968
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 258.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3829.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 840 mg
-
Nátrium 2372 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 825.6 g
-
Cukor 422 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 476.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2615 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 2452 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1939 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
5813
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Ribizlis réteg
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
30 dkg margarin
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál só
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
Ribizlis réteg
- A ribizlit egy magas falú serpenyőbe vagy edénybe tesszük a cukorral és a vízzel, majd felforraljuk.
- Ezután még 6-8 percig lassú tűzön főzzük, levesszük és hűlni hagyjuk. (És lehetőleg nem esszük meg idő előtt :D)
Tészta
- A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgáját és jól elkeverjük. Végül a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, én 20x30-as tepsit szoktam használni. A tészta 2/3-át belenyomkodjuk a tepsibe úgy, hogy egyenletes legyen mindenhol. (A tészta arányát tetszőlegesen lehet változtatni)
- A sütőt bekapcsoljuk 165 fokra, amíg felmelegszik, addig a maradék tésztát a mélyhűtőben pihentetjük.
- A felmelegedett a sütőbe berakjuk a tésztát 20 percre, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Ha kész, kivesszük, és a hőfokot felcsavarjuk 175 fokra.
- A megsült tésztára rákenjük a ribizlis szószt, majd a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk kisebb-nagyobb foltokban. Visszatesszük a sütőbe, amíg aranybarna lesz (kb. 25 perc) Ha kész, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is :)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4060
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Rengeteg ribizli volt a fagyasztóban, és már nem tudtunk vele mit kezdeni. Minden sütibe ezt tettünk, de kellett valami újítás, így lett ez a recept.