r
Nosalty Logó

Ribizlis morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Ribizlis réteg

Tészta

Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Ribizlis réteg

Tészta

Összesen 5813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Ribizlis réteg

Tészta

Összesen 354 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 968 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3829.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    2372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.6 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2452 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1939 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 5813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Ribizlis réteg

Tészta

Elkészítés

Ribizlis réteg

  1. A ribizlit egy magas falú serpenyőbe vagy edénybe tesszük a cukorral és a vízzel, majd felforraljuk.
  2. Ezután még 6-8 percig lassú tűzön főzzük, levesszük és hűlni hagyjuk. (És lehetőleg nem esszük meg idő előtt :D)

Tészta

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgáját és jól elkeverjük. Végül a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, én 20x30-as tepsit szoktam használni. A tészta 2/3-át belenyomkodjuk a tepsibe úgy, hogy egyenletes legyen mindenhol. (A tészta arányát tetszőlegesen lehet változtatni)
  3. A sütőt bekapcsoljuk 165 fokra, amíg felmelegszik, addig a maradék tésztát a mélyhűtőben pihentetjük.
  4. A felmelegedett a sütőbe berakjuk a tésztát 20 percre, vagy amíg a széle aranybarna nem lesz. Ha kész, kivesszük, és a hőfokot felcsavarjuk 175 fokra.
  5. A megsült tésztára rákenjük a ribizlis szószt, majd a maradék tésztát a tetejére morzsoljuk kisebb-nagyobb foltokban. Visszatesszük a sütőbe, amíg aranybarna lesz (kb. 25 perc) Ha kész, megvárjuk, amíg hűl egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4049
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg ribizli volt a fagyasztóban, és már nem tudtunk vele mit kezdeni. Minden sütibe ezt tettünk, de kellett valami újítás, így lett ez a recept.

Hozzávalók

Ribizlis réteg

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...