Ribizlis mascarpone torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A ribizlis réteghez
-
100g piros ribizli55 kcal
-
75g víz0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
43 kcal
A krémhez
-
125g mascarpone505 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
43 kcal
A díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
-
47g babapiskóta178 kcal
-
25g piros ribizli14 kcal
-
13g szeder5 kcal
Összesen
1793
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A ribizlis réteghez
-
400g piros ribizli220 kcal
-
300g víz0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
171 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
171 kcal
A díszítéshez
-
200g habtejszín584 kcal
-
189g babapiskóta711 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
-
50g szeder21 kcal
Összesen
7172
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
14.4g tojás18 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A ribizlis réteghez
-
13.1g piros ribizli7 kcal
-
9.8g víz0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
A krémhez
-
16.4g mascarpone66 kcal
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
A díszítéshez
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
6.2g babapiskóta23 kcal
-
3.3g piros ribizli2 kcal
-
1.6g szeder1 kcal
Összesen
234
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1596.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 342.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 452 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
1793
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.5 g
Zsír
-
Összesen 385.2 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6386.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 1601 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 2592 mg
-
Nátrium 1800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 804.1 g
-
Cukor 506 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1370.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1847 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 237 mg
-
D vitamin: 410 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 293 micro
-
Kolin: 1266 mg
-
Retinol - A vitamin: 1809 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2266 micro
Összesen
7172
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
8 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A ribizlis réteghez
-
40 dkg piros ribizli
-
3 dl víz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
15 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A krémhez
-
2 dl habtejszín
-
15 dkg porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
A díszítéshez
-
2 dl habtejszín
-
27 db babapiskóta
-
10 dkg piros ribizli
-
5 dkg szeder
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor 1/3-ával. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd alaposan belekeverjük a liszt felét és a sütőport, hozzáadjuk a felvert fehérjét, a citrom héjat és a többi lisztet.
- Óvatosan összedolgozzuk, és vajazott, lisztezett formába öntjük.
- Közben elkészítjük a ribizlis tölteléket. A ribizlit a vízzel, a citromlével és a cukorral felforraljuk, és besűrítjük a pudingporral. Hagyjuk kihűlni.
- Krémhez a mascarpone-t elkeverjük a cukorral, a citromlével és a felvert tejszínnel, majd a főzés nélküli pudingot elkezdjük apránként adagoni, és keverőgéppel jól kikeverjük. Addig adagoljuk a pudingot, amíg a krém kellő keménységű lesz.
- Ha a piskóta kihűlt, három részte vágjuk. Először az alsó részt megkenjük a ribizlitöltelékkel, majd rásimítjuk a krémet. Ugyanígy a következő rétegnél.
- A torta külsejét is bevonjuk vékonyan a krémmel, oldalát vékonyan a tejszínhabbal is, és körberakjuk a babapiskótával. Utána a tetejére jön a felvert tejszín és a gyümölcsök.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13835
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a tortát egy nagyon kedves barátomnak sütöttem, és hatalmas sikere volt! :)