r
Nosalty Logó

Ribizlis mascarpone torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ribizlis mascarpone torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A ribizlis réteghez

A krémhez

A díszítéshez

1793
Kalória
32.4g
Fehérje
201g
Szénhidrátok
96.3g
Zsír
342.6g
Víz
478.6g
Koleszterin
8.2g
Rost
126.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A ribizlis réteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1793 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A ribizlis réteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A ribizlis réteghez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    342.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    566 micro
Összesen 1793 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    385.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6386.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.1 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1809 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2266 micro
Összesen 7172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor 1/3-ával. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd alaposan belekeverjük a liszt felét és a sütőport, hozzáadjuk a felvert fehérjét, a citrom héjat és a többi lisztet.
  2. Óvatosan összedolgozzuk, és vajazott, lisztezett formába öntjük.
  3. Közben elkészítjük a ribizlis tölteléket. A ribizlit a vízzel, a citromlével és a cukorral felforraljuk, és besűrítjük a pudingporral. Hagyjuk kihűlni.
  4. Krémhez a mascarpone-t elkeverjük a cukorral, a citromlével és a felvert tejszínnel, majd a főzés nélküli pudingot elkezdjük apránként adagoni, és keverőgéppel jól kikeverjük. Addig adagoljuk a pudingot, amíg a krém kellő keménységű lesz.
  5. Ha a piskóta kihűlt, három részte vágjuk. Először az alsó részt megkenjük a ribizlitöltelékkel, majd rásimítjuk a krémet. Ugyanígy a következő rétegnél.
  6. A torta külsejét is bevonjuk vékonyan a krémmel, oldalát vékonyan a tejszínhabbal is, és körberakjuk a babapiskótával. Utána a tetejére jön a felvert tejszín és a gyümölcsök.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a tortát egy nagyon kedves barátomnak sütöttem, és hatalmas sikere volt! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 szokás, ami segít, hogy mindig tisztaság legyen a konyhádban

A rendezett, tiszta konyha jó érzést kelt az emberben, és nemcsak akkor, ha főzni kell, hanem akkor is, ha egy pohár vízért megyünk be. De vajon mi a titka azoknak az embereknek, akiknek mindig tisztaság van a konyhájában? Mai Otthon Tippünk elmondja, melyik 5 szokás az, amit jobb, ha te is felveszel!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!