Ribizlis kardinális szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
A töltelékhez
-
83g habtejszín243 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
42g ribizlidzsem116 kcal
Összesen
645
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
A töltelékhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
250g ribizlidzsem695 kcal
Összesen
3871
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
A töltelékhez
-
35.5g habtejszín104 kcal
-
7.1g porcukor27 kcal
-
17.7g ribizlidzsem49 kcal
Összesen
274
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 104.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
645
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 166.1 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1914.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.6 g
-
Cukor 477 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 629.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1547 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 1518 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
3871
kcal
- 3% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojásfehérje
-
24 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
4 dkg finomliszt
A töltelékhez
-
5 dl habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
25 dkg ribizlidzsem
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire a tojásfehérje hab 3/4 részéből 2x3 db 30 cm hosszú csíkot húzunk egy habzsákból úgy, hogy közöttük elférjen 1-1 piskóta csík is, ahogy a képen is látható. -Én kicsit cifráztam a csíkokat.:)
- A megmaradt habhoz keverjük a tojások sárgáját és a lisztet, így egy piskótatésztát kapunk, amit habzsákba töltünk és 2-2 csíkot húzunk a tojásfehérje habcsíkok közé úgy, hogy a réseket kitöltse.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, így 5 percig sütjük, majd 150 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje habcsíkon egy száraz kéreg képződik (kb. 30 perc).
- Amikor megsült a két lap, a sütőből kivéve 3-4 percet pihentetjük, majd a lapok között elvágjuk a sütőpapírt és óvatosan lehúzzuk a tésztáról.
- A ribizlidzsemet felolvasztjuk, a tejszínt a porcukorral felverjük és hozzákeverjük a dzsemet.
- A kihűlt lapokat megtöltjük a ribizlis krémmel, lehűtjük és másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 187
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 38933
- Feltöltés dátuma: 2010. május 01.
Ajánló
A tölteléket gazdagíthatjuk friss gyümölccsel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szeretek kardinálist készíteni. Legtöbbször gesztenyéset, most viszont egy nyáridéző ribizlis változatot sütöttem. A töltelékbe kerülő tejszínhabot saját főzésű ribizlidzsemmel ízesítettem. A tészta jelentős része tojásfehérje habból készül, ezért a kardinális szeletnek célszerű akkor nekilátni, amikor legalább 4 tojás fehérje pihen a fagyasztóban, a hiányzó mennyiséget friss tojásból pótoljuk, mert azoknak a sárgájára is szükség lesz.