r
Nosalty Logó

Ribizlis kardinális szelet

NS
Ribizlis kardinális szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

645
Kalória
8.1g
Fehérje
93.4g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
104.9g
Víz
164.8g
Koleszterin
638.3mg
Élelmi rost
79.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3871 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 274 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 645 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    560.6 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    629.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1547 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 3871 kcal
  • 3% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a tojásfehérje hab 3/4 részéből 2x3 db 30 cm hosszú csíkot húzunk egy habzsákból úgy, hogy közöttük elférjen 1-1 piskóta csík is, ahogy a képen is látható. -Én kicsit cifráztam a csíkokat.:)
  3. A megmaradt habhoz keverjük a tojások sárgáját és a lisztet, így egy piskótatésztát kapunk, amit habzsákba töltünk és 2-2 csíkot húzunk a tojásfehérje habcsíkok közé úgy, hogy a réseket kitöltse.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, így 5 percig sütjük, majd 150 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje habcsíkon egy száraz kéreg képződik (kb. 30 perc).
  5. Amikor megsült a két lap, a sütőből kivéve 3-4 percet pihentetjük, majd a lapok között elvágjuk a sütőpapírt és óvatosan lehúzzuk a tésztáról.
  6. A ribizlidzsemet felolvasztjuk, a tejszínt a porcukorral felverjük és hozzákeverjük a dzsemet.
  7. A kihűlt lapokat megtöltjük a ribizlis krémmel, lehűtjük és másnap szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretek kardinálist készíteni. Legtöbbször gesztenyéset, most viszont egy nyáridéző ribizlis változatot sütöttem. A töltelékbe kerülő tejszínhabot saját főzésű ribizlidzsemmel ízesítettem. A tészta jelentős része tojásfehérje habból készül, ezért a kardinális szeletnek célszerű akkor nekilátni, amikor legalább 4 tojás fehérje pihen a fagyasztóban, a hiányzó mennyiséget friss tojásból pótoljuk, mert azoknak a sárgájára is szükség lesz.

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...