Ribizlis diós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
96g tojás121 kcal
-
25g dió164 kcal
-
4g rum9 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
Összesen
1084
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
385g tojás484 kcal
-
100g dió654 kcal
-
16g rum37 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
400g piros ribizli220 kcal
Összesen
4332
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
13.3g finomliszt48 kcal
-
13.3g vaj95 kcal
-
13.3g cukor51 kcal
-
25.6g tojás32 kcal
-
6.7g dió44 kcal
-
1.1g rum2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
26.6g piros ribizli15 kcal
Összesen
287
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 65.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 164.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
1084
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 262.4 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3484.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1652 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.4 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 658.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1919 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 1123 mg
-
Retinol - A vitamin: 1884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1933 micro
Összesen
4332
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A ribizlit leszemezzük, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, megszórjuk 2 ek liszttel, és átforgatjuk.
- A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 6 tojássárgáját, lisztet, sütőport, darált diót, rumot, ráütünk egy tojást, és alaposan összekeverjük.
- A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és ráterítjük a ribizlit.
- Előmelegített sütőben, 180 C-on készre sütjük (tűpróba szükséges).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20X30X6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2719
- Feltöltés dátuma: 2013. július 02.
Ajánló
Ha kihűlt, felszeleteljük és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marcsisef
217 recept
A jégeső hagyott fél kilónyi ribizlit, ezt sütöttem belőle vigasztalásul.