r
Nosalty Logó

Ribizlis clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ribizlis clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük, és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni, és jól lecsöpögni.
  2. A sütőt előmelegítjük. Egy 24 cm-es piteformát kikenünk kevéske margarinnal.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrokat.
  4. Gépi habverővel magas fokozaton 2-3 percig verjük.
  5. Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  6. Végül a tejet is beleöntve jól összekavarjuk.
  7. Az előkészített formába öntjük, rászórjuk a ribizlit.
  8. Sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)
  9. Ha már majdnem teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 410
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24002
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis clafoutis
Andi80_ 380 recept

A clafoutis a franciák közkedvelt finomsága, ami sűrű palacsintatésztából és leggyakrabban ropogós cseresznyéből készül. Sajnos ez a gyümölcsünk már leérett, ezért ribizlivel helyettesítettem. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból, hamar összeállítható. Nem túl édes, könnyed, igazán gyümölcsös desszert. Egy biztos, hogy később más gyümölccsel, barackkal, szederrel is ki fogom még próbálni. Egyetlen baj van vele, hogy pillanatok alatt elfogy :-D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...