r
Nosalty Logó

Retro melegszendvicskrémek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Retro melegszendvicskrémek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Összesen 3340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Összesen 231 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 556 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    168.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8935.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1750 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    4934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    917 micro
Összesen 3340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Elkészítés

A csípős-kolbászoshoz

  1. A kolbászt meleg víz alá tartjuk, majd könnyedén lehúzzuk a bőrét.
  2. A paprikát felkarikázzuk.
  3. A kolbászt kis darabokra tépkedjük, és aprítóba tesszük a hagymával együtt. Mehet utána a zsír. Ha van kis fűszeres, házi zsírunk, netán szalonna olvasztásából maradt, akkor úristen, eszünkbe ne jusson mást használni! :)
  4. Összeturmixoljuk, és már használhatjuk is. Amit nem használunk fel, az jól lezárva mehet a hűtőbe. Hetekig eláll.

A füstös-gombáshoz

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, a tönköt-kalapot jól összekaszaboljuk.
  2. Serpenyőbe tesszük, 5-10 perc alatt megfőzzük. Útközben öntjük rá a tejszínt, és fűszerezzük.
  3. Ha kész, aprítóba tesszük a füstölt sajttal együtt, és krémesítjük. Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
  4. Egy hátig jól lezárva ő is eláll.

A mustáros-sonkáshoz

  1. A sonkát felvágjuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a felvágott újhagymát, a mustárt és a vajat. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, ízesítjük.
  2. Hűtőben hetekig eláll, feltéve, ha jól lezárjuk.
  3. Ebből az adagból kb. 2 dl lesz.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 998
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 95589
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Ajánló

Bármilyen más sonkát is választhatunk a sonkáshoz, és természetesen nem csak parasztkolbásszal működik a kolbászos se.  A mennyiség akkor hat fő, ha az összeset megcsináljátok, egyébként egy adag kb 2 főnek elég, ha egy baguettet feleznek hozzá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a brie sajtos áfonyás, a pestós-kecskesajtos meg a rákos-kókuszos melegszendvicseket. Néha viszont nagyon megkívánom azokat az ízeket, amik a gyerekkoromra emlékeztetnek. Egy laza fél órás munkával 3 kence is elkészíthető, ami aztán hűtőben hetekig eláll. Ha egyszer megcsináljátok, garantáltan nem vesztek a boltban többé bőrkékből álló, ízfokozóval felturbózott szemetet.

Hozzávalók

A csípős-kolbászoshoz

A füstös-gombáshoz

A mustáros-sonkáshoz

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...